Pažintinė programa Gruzijoje ir poilsis Sakartvele

625 €
Išvykimas 2023-05-21
Atvykimas 2023-05-28
Pusryčiai

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 7 n.
Išvykimas 2023-03-16
Atvykimas 2023-03-23
625€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2023-04-02
Atvykimas 2023-04-09
625€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2023-04-16
Atvykimas 2023-04-23
625€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2023-04-23
Atvykimas 2023-04-30
625€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2023-04-30
Atvykimas 2023-05-07
625€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2023-05-07
Atvykimas 2023-05-14
625€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2023-05-14
Atvykimas 2023-05-21
625€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2023-05-21
Atvykimas 2023-05-28
625€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Pervežimas iš oro uosto iki viešbučio
  • Angliakalbis gidas
  • 7 pusryčiai
  • nakvynė 3* viešbučiuose
  • Komfortiškas transportas kelionės metu
  • įėjimo bilietai
  • vyno degustacija
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Skrydis iš Vilniaus
  • Kelionės draudimas
  • Programoje paminėtos papildomos ekskursijos

Kelionės ir poilsis Sakartvele
8 Dienos / 7 naktys

Kutaisis – Tbilisis – Bodbe – Signachis – Ananuri – Gudauri – Stepanacminda – Batumis

1 Diena.Atvykimas į Kutaisį
Pasirinktinai už papidlomą mokestį: Ekskursija į Prometėjo urvą (15 eurų asmeniui) - vienas iš Sakartvelo gamtos stebuklų, kuris parodo lankytojams kvapą gniaužiančius stalaktitus, stalagmitus, krioklius, urvus
perlus, požemines upes ir ežeras.

Ekskursija po Kutaisį - aplankysite senąją Sakartvelo sostinę, kuriai daugiau nei trys tūkstančiai metų.Aplankysite centrinę aikštę ir garsųjį Kolchio fontaną.
Operos teatras - neseniai tnaujintas su klasikinių statulų linijomis.
Dramos Teatras - su vaizdu į nuostabią centrinę aikštę. Aplankysite Bagrato katedra - iš XI amžiaus.
Vakarienė. Apgyvendinimas viešbutyje. Nakvynė Kutaisyje 3-4* viešbutyje.

2 Diena.Kutaisis – Tbilisis
Pusryčiai, išvykimas į Tbilisį, apgyvendinimas viešbutyje
Ekskursija po Tbilisį. Senamiestyje neseniai buvo pastatyti nameliai, jungiantys naująjį Rike parką su Narikala tvirtove. Kelias minutes keliausite pro namelius ir mėgausitės neįprastu Senojo Tbilisio vaizdu. Narikala tvirtovė - išlikusi nuo IV amžiaus vidurio. Tvirtovė pastatyta ant kalvos, todėl atsiveria puikus vaizdas į senamiestį.
 Vietovės sieros pirtys ir Legvtahevi - yra miesto centre. Per teritoriją praeina Legvtahevi upokšnis. Šis gražus kanjonas buvo paslėptas dešimtmečius ir tik dabar jam buvo grąžinta istorinė išvaizdą.
Meydan - centrinė senamiesčio aikštė, kuri anksčiau buvo komercinis miesto centras, o šiuo metu yra apsupta kavinių-barų.
Sharden vietovė pilna siaurų gatvelių su jaukiomis kavinėmis, vyno degustacijos barais, suvenyrų parduotuvėmis.
Už papildomą mokestį: Vakarienė gruzinų tradiciniame restorane su liaudies šou programa (gruziniški šokiai ir muzika) - 30 eurų asmeniui
Nakvynė Tbilisyje

3 diena. Kachetija
Pusryčiai. Išvykimas į Kachetijos vynų regioną. Aplankysite Bodbe vienuolyną - Bodbės Šv. Jurgio vienuolyno kompleksą ir Šv.Nino kapą, kuris atnešė krikščionybę į Sakartvelą. Norintys gali maudytis stebuklingo šaltinio šventuose vandenyse, kuris gydo ligonius.
Už papildomą mokestį: Gruziniškos Duonos, Chačapurio (sūrio pyrago) ir Čiurčhela (gruziniško saldainio) gaminimo meistriškumo pamoka - 15 eurų asmeniui
Už papildomą mokestį: Pietūs Signachio mieste (15 eurų asmeniui)
Ekskursija po Signachį - Gruzijos miestas Signachis yra rytinėje Kachetijos dalyje ir žinomas kaip Meilės Miestas. Signachis taip pat buvo viena iš daugelio Sakartvelo stotelių senoviniame Šilko Kelyje. Signachis yra šiek tiek daugiau nei valanda kelio nuo Tbilisio, todėl jis puikiai tinka atsikvėpti nuo įtempto miesto gyvenimo.
Apsilankysite vyno gamykloje ir paragausite gruziniško vyno
Grįžimas atgal į Tbilisį, nakvynė viešbutyje

4 Diena. Ananuri – Gudauri – Stepanacminda (Kazbegi) – Tbilisis

Pusryčiai. Išvykimas į Stepanacmindą (Kazbegi) . Aplankysite Ananuri - pilies kompleksą prie Aragvi upės Sakartvele, apie 72 kilometrai nuo Tbilisio. Ananuri buvo pilis ir būstinė Aragvi kunigaikščiams, feodalų dinastijai, kurie valdė teritoriją nuo XIII a. Pilis buvo daugelio mūšių vieta.
Aplankysite Darjalo tarpeklį - Darjalo tarpeklis yra upės tarpeklis, kuris randasi Rusijos ir Gruzijos pasienyje. Jis yra rytinėje kalno papėdėje Kazbekas, į pietus nuo dabartinio Vladikaukazo. Tarpeklį išraižė Tereko upė, ir yra maždaug 13 kilometrų ilgio
Pietūs - (vietiniai patiekalai + gruziniškas alus).
Už papildomą mokestį: Chinkalių (gruziniški koldūnai) gaminimo meistriškumo pamoka - 10 eurų asmeniui
Aplankykite Gergeti Trejybės bažnyčią - šis XIV amžiaus architektūros kompleksas randasi Gergeti kaime, 2200 metrų aukštyje. Kompleksą sudaro Šventosios Trejybės Katedra, pastatyta XIV amžiuje, varpinė ir XV amžiaus dvasininkų namai. Kazbegi yra nuostabi vieta apsilankymui, gamta ir kalnai padaro bažnyčios vaizdą tiesiog kvapą gniaužiantį.
Grįžimas atgal į Tbilisį , nakvynė viešbutyje. 

5 Diena. Tbilisis – Batumis
Pusryčiai . Išvykimas į Batumį traukiniu (Atnaujintas 1 klasės traukinys + 15 eurų asmeniui)  Atvykimas į Batumį .  Apgyvendinimas viešbutyje.
Už papildomą mokestį: ekskursija po miestą - 20 Eur asmeniui. Šiuolaikinio Batumio augimas ir plėtra prasidėjo Porto Franko laikotarpiu XIX amžiuje, ir dar sparčiau tęsėsi vėliau. Batumis su savo pirmuoju uostu ir gerai išvystyta pramone užėmė reikšmingą vietą Sakartvele ir Kaukaze, kaip vienas svarbiausių tranzito ir pramonės centrų.
Aplankykite Sakartvelo Alfabetinį Bokštą - 130 metrų aukščio, bokšto tikslas yra supažindinti pasaulį su unikalia ir turtinga šalies kultūra.
Batumio Jūrų Uostas - didžiausias Sakartvelo uostas ir reikšmingas naftos eksportavimo taškas. Pajūrio Bulvaras - vienas iš miesto brangakmenių, įkurtas 1881 metais. Jis driekiasi pagal pakrantę, kaip žalia linija. Jo ilgis yra apie 1,5 km.  „6 May Park“ centrinis parkas ir Nurigelio ežeras - gražiausios Batumio vietos. Parkas yra aplink Nurigelio ežerą. Meilės skulptūra „Ali ir Nino“. Meilės statula, kurios aukštis yra 9 m - pastatyta ant Batumio Pajūrio Parko Pakrantės.
Aplankykite vieną iš didžiausių turistų lankomų vietų - „Batumi Piazza“, pilnai itališko stiliaus viešoji erdvė. Tai nedidelė teritorija, kurioje yra įsikūrę keli restoranai ir nedideli boutique viešbučiai.
Nakvynė Batumyje

6 diena. Batumi
Pusryčiai. Laisvas laikas Batumyje

7 diena. Batumi
Pusryčiai. Laisvas laikas Batumyje. Vakare pervežimas į Kutaisi, apgyvendinimas Kutaisyje.

8 diena. Kutaisis
Pusryčiai, pervežimas į oro uostą

Į kainą įskaičiuota:
 Pervežimas iš/į oro uostą.
 Nakvynė 3*  viešbutyje DBL/TWIN. ( 70 EUR priemoka asmeniui už apgyvendinimą 4* viešbutyje)
 Komfortiškas transportas kelionės metu.
 Angliškai kalbantis gidas ekskursijos metu.
 Įėjimo bilietai.
 7 pusryčiai
 Vyno degustacija
 1 butelis vandens vienam asmeniui per dieną
 24/7 klientų pagalba

Į kaina neįskaičiuota:
 Lėktuvų bilietai.
 Papildomos ekskursijos
 Kelionės draudimas


Apie šalį

Geografiškai Gruzija priklauso Azijos šalims, tačiau kultūriškai priskiriama Europai. Tai valstybė pietų Kaukaze, rytinėje Juodosios jūros pakrantėje. Gruzija ribojasi su Rusija, Turkija, Armėnija, Azerbaidžianu.
Tuo tarpu keliautojus labiausiai traukia galimybė pabuvoti turistų antplūdžio „nesugadintoje“ šalyje.
Gruzija žavi ne tik nuostabiu kraštovaizdžiu – snieguotomis viršūnėmis, puošiančiomis Kaukazo kalnus, paplūdimiais Juodosios jūros pakrantėje. Šalis taip pat žavi seniausius krikščionybės laikus siekiančiais architektūriniais paminklais, begalę metų skaičiuojančiomis vynininkystės tradicijomis, visame pasaulyje garsaus mineralinio vandens Boržomi šaltiniais ir gražiomis istorijomis apipintu gruzinų svetingumu ir draugiškumu, rodomu svečiui. Ypač šiltai ir pagarbiai šioje šalyje sutinkami Baltijos šalių gyventojai.




Filtrai