Savaitgalis Maltoje! Pažintinė kelionė lėktuvu

669 € 799.00
Išvykimas 2023-09-30
Atvykimas 2023-10-03
Pusryčiai

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 3 n.
Išvykimas 2023-07-08
Atvykimas 2023-07-11
669€ 799.00
arba
Pirkti
Trukmė 3 n.
Išvykimas 2023-08-05
Atvykimas 2023-08-08
669€ 799.00
arba
Pirkti
Trukmė 3 n.
Išvykimas 2023-09-02
Atvykimas 2023-09-05
679€ 749.00
arba
Pirkti
Trukmė 3 n.
Išvykimas 2023-09-30
Atvykimas 2023-10-03
669€ 799.00
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Rankinis ir registruotas bagažas
  • Pervežimas iš oro uosto iki viešbučio
  • Skrydis iš Vilniaus
  • Ekskursinė programa
  • 3n. viešbučiuose su pusryčiais
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • turistinis mokestis
  • kai kurios neprivalomos ekskursijos
  • privalomi įėjimo mokesčiai ir vietinis gidas 66 EUR

PASIŪLYMO APRAŠYMAS

Savaitgalis Maltoje? Kodėl gi ne! Pasivaikščiokite po žaviąją Valetą, pasileiskite į kruizą po pasakišką Gozo salą, ir susipažinkite su Komino sala – piratų slėptuve, siekiančią viduramžių laikus. Maltietiškos nakties metu paragaukite tradicinių Maltos saldumynų. Malta stebina savo miestų architektūra, siauromis gatvelėmis ir vaizdingais daugiabučių namais, įspūdingomis bažnyčiomis ir nepakartojama praėjusių laikų atmosfera. Kviečiame praleisti savaitgalį paslapčių ir nuotykių kupinoje saloje! Maršrutas Maltoje: apie 55 km.

 

KELIONĖS PROGRAMA

1 DIENA. VALETA – BORMLA (KOSPIKUA) - BIRGU (VITORIOZA)
Dalyvių susitikimas Vilniaus oro uoste. Skrydis į Maltą. Pervežimas į viešbutį. Bagažo palikimas kambariuose ir kelionė į salos sostinę VALETĄ. Miestas iki šių dienų išlaikė savo unikalų charakterį. Jame dominuoja architektūra ir pastatai iš laikotarpio, kai sala dar priklausė Maltos riterių ordinui. Visas miesto ansamblis yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Pasivaikščiojimas po miestą: Valdovų rūmai ir Šv. Jurgio aikštė, uostas, iš kurio atsiveria kvapą gniaužianti miesto panorama, Baraka sodai. Apsilankymas Šv. Jono katedroje, kur galėsite pasigrožėti Caravaggio šedevru „Šv. Jono Krikštytojo galvos nukirtimas“. Laisvas laikas. Toliau programoje - apsilankymas įtvirtintame BORMLA (KOSPIKUA) uoste, po to pasivaikščiojimas siauromis BIRGU (VITORIOZA) gatvelėmis. Grįžimas į viešbutį, apgyvendinimas, nakvynė.


2 DIENA. GOZO SALA – DŽGANTIJA – VIKTORIJA (IR-RABATAS) - DVEIRA
Pusryčiai. Laisvas laikas savarankiškoms ekskursijoms arba pasirinktinai (už papildomą mokestį vietoje): visos dienos ekskursija į GOZO salą. Keltas į Gozo salą plaukia tik apie 30 minučių. Mažesniąja Maltos seserimi tituluojama Gozo sala, stebina savo pasakiškais kraštovaizdžiais, todėl nenuostabu, kodėl būtent šioje saloje Odisėjas praleido net septynerius metus. Panoraminė kelionė po salą - puiki proga pasigrožėti vietiniais kaimeliais ir nuostabiais kraštovaizdžiais. Apsilankymas į UNESCO sąrašą įtrauktame senovės šventyklų komplekse DŽGANTIJA. Kelionė į salos sostinę Viktoriją (anksčiau vadintą Ir-Rabatu). Mieste dominuoja citadelės pastatai, nuo kurių atsiveria įspūdinga miesto ir salos panorama. Laikas pietums. Keliaujame į apžvalgos aikštelę ant Kalipsės olos, jei liks laiko, apsilankysime gražioje Ramlos įlankoje. Kelionė į apžvalgos aikštelę netoli DVEIROS, kurioje galėsite pasigrožėti įvairiais uolų dariniais, kuriuos per tūkstančius metų kalkakmenyje išraižė jūra. Sugrįžtame į viešbutį, nakvynė. 


3 DIENA. KOMINAS
Pusryčiai. Laisvas laikas saulės vonioms arba dalyvavimui pasirenkamoje ekskursijoje (už papildomą mokestį vietoje): kruizas į Komino salą. Šios mažytės salos, kadaise buvusios piratų ir kontrabandininkų slėptuve, plotas vos 3,5 km², nuolatinių gyventojų – vos keturi. Čia yra viešbutis, nedidelė koplyčia, skirta Dievo Motinos sugrįžimui iš Egipto ir riterių bokštas, kurį XVII a. pastatė Didysis magistras Alofas de Vignakuras. Dėl nepaliestos gamtos, ramybės ir eismo stokos, sala yra puiki vieta pėstiesiems bei fotografams. Ši sala taip pat yra atskiras rojus visiems vandens sporto mėgėjams. Mėlynoji lagūna su krištolo mėlynumo vandeniu - vienas įspūdingiausių vaizdų visame Maltos salyne! Programoje: apie 2 valandų žygis aplink salą, laisvas laikas deginimuisi ir maudynėms. Grįžimas į viešbutį, nakvynė.


4 DIENA.
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Laisvas laikas (priklausomai nuo skrydžio laiko). Pervežimas į oro uostą. Skrydis į Lietuvą.
 

PASLAUGOS

3 nakvynės 3* viešbutyje netoli Qawros rajono; dviviečiai kambariai (galima 1 papildoma lova) su vonios kambariais • 3 pusryčiai • skrydžiai • pervežimai autobusu • kelionės vadovo paslaugos

PASTABOS

1. Privalomi mokesčiai vietoje: turistinis mokestis: apie 0,5 EUR asmeniui už parą, ne daugiau kaip 5 EUR asmeniui už viešnagę (mokestis imamas apgyvendinimo viešbutyje metu), įėjimo mokesčiai ir vietinis gidas: 66 EUR.
2. Papildomos ekskursijos (neprivalomos): Gozo sala: 65 EUR; kruizas į Komino salą: 63 EUR.


Apie šalį

Tai gal būt nedidelė sala, tačiau atostogas Maltoje privers pasinerti į nuotykius. Nuo gražių paplūdimių ir istorinių paminklų, iki kosmopolitinių uostamiesčių ir ryškių naktinių pramogų, kiekvienam žmogui yra paslėptas „perliukas“ šioje Viduržemio jūros širdyje. Kodėl gi ne atsipalaiduoti saulėje, įlankoje lyg iš paveikslėlio? Ar nuplaukti į netoliese esančią Komino salą ir pasinerti į vaizdingą Mėlynąją lagūną?

Jei mylite istoriją, jums patiks UNESCO sąraše esanti sostinė Valeta. Čia rasite garsiąją Šv. Jono katedrą, kuri pastatytaXVI a. "Silema" ir "St Julian's" gali pasigirti daugybe parduotuvių, barų ir restoranų, kurie pasirodo visu savo gražumu nusileidus saulei.
Kerinti pakrantė pasižymi auksinėmis įlankomis, laukinės vasaros spalvos žydi pievose ir ryškiai dekoruotos valtys, puikiai atrodo uostamiesčio pakrantėse. Vietos virtuvė, kuri yra Maltos atostogų akcentas, atspindi šalies spalvingą istoriją kurioje Sicilijos, Viduržemio jūros ir anglų įtaka.
Tiems, kurie norėtų pabėgti nuo šurmulio ir šurmulio, kelionė į Mdina yra tinkama. Žinomas kaip "tylus miestas", "Mdina" draudžia bet kokį eismą viduje. Įspūdinga baroko ir Normano architektūros sintezė, miesto centrui būdinga didžiulė ir dramatiška Metropoliteno Šv. Pauliaus katedra.




Filtrai