Pažintinis turas po Tailandą - Kambodžą su poilsiu Koh Chang saloje ir Patajoje 15d.

1359 €
Išvykimas 2021-03-05
Atvykimas 2021-03-17
Pusryčiai

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 12 n.
Išvykimas 2020-11-06
Atvykimas 2020-11-18
1359€
arba
Pirkti
Trukmė 12 n.
Išvykimas 2020-12-04
Atvykimas 2020-12-16
1359€
arba
Pirkti
Trukmė 12 n.
Išvykimas 2021-01-15
Atvykimas 2021-01-27
1359€
arba
Pirkti
Trukmė 12 n.
Išvykimas 2021-02-19
Atvykimas 2021-03-03
1359€
arba
Pirkti
Trukmė 12 n.
Išvykimas 2021-03-05
Atvykimas 2021-03-17
1359€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Ekskursinė programa ir įėjimo bilietai į programoje nurodytus objektus
  • 12 nakvynių pasirinktos kategorijos viešbučiuose
  • Maitinimas: 12 pusryčių, 5 pietūs, 2 vakarienės
  • Skrydis ir vidinės kelionės
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Draudimas
  • Kambodžos viza (~ 40 USD asm.)
  • Nuvežimas iki Rygos oro uosto ir atgal
  • Ekskursijos ir pramogos, neįtrauktos į programą

Kelionės programa

1 diena. Skrydis iš Rygos į Tailando sostinę Bankoką (su tarpiniu persėdimu).

2 diena. Bankokas.

Atvyksite į tarptautinį Bankoko oro uostą, iš kurio važiuosite į viešbutį. Nakvynė viešbutyje.

3 diena. Bankokas.

Pusryčiai. Ekskursija Bankoke. Bankokas – miestas, vadinamas Rytų Venecija, kur nuostabiai dera europietiškas komfortas ir Azijos prabanga. Tai niekada nemiegantis Azijos metropolis, vadinamasis „Angelų miestas“. Tai kontrastų miestas, kuriame susilieja vakarietiškas modernumas ir rytietiška mistika. Ekskursijos metu lankysite Bankoko įžymybes: Saketo šventyklą (Wat Saket), stovinčią ant Auksinio kalno, Aušros šventyklą (Wat Arun), skirtą induistų nušvitimo dievui Arun garbei. Pagrindinės šventyklos bokštas atspindi pirmuosius kylančios saulės spindulius ir dovanoja nepaprastai gražų reginį visiems tuo metu atėjusiems juo pasigėrėti.

Lankysite Auksinio Budos šventyklą (Wat Traimit), žymią dėl joje saugomos didžiulės auksinės Budos statulos. Auksinio Budos statula, vadinama Phra Phuttha Maha Suwana Patimakon, yra pagaminta iš 5,5 tonos gryno aukso ir yra didžiausia gryno aukso Budos statula visame pasaulyje. Ekskursija miesto kanalais. Po pietų laisvas laikas, kurio metu siūlome aplankyti: viešbučio Bayoke apžvalgos aikštelę, nuo kurios atsiveria kvapą gniaužianti Bankoko panorama; Siam Paragon prekybos ir pramogų centrą, kuriame yra okeanariumas ir IMAX (4D) kino teatras; pakilti į aukščiausią Tailando pastatą „Mahanakhon“; stebėti nacionalinio Siam Niramit teatro pasirodymą. Nakvynė viešbutyje.

4 diena. Bankokas – Kanchanaburi.

Po pusryčių vyksite į Kanchanaburi. Kanchanaburi – miestas, įsikūręs 130 km į vakarus nuo Bankoko. Ekskursijos metu lankysite autentišką „plaukiojantį turgų“ – Damnoensaduak, iki šių dienų išlaikiusį senovines prekybos medinėse valtyse tradicijas, lankysite istoriškai svarbų tiltą per upę Kvai bei mirties keliu vadinamą geležinkelį. Pietūs vietiniame restoranėlyje su vaizdu į Kvai upę. Kvai upė – nuostabus rojaus kampelis džiunglių širdyje, kur pamirštamas civilizacijos triukšmas ir visi rūpesčiai. Po pietų lankysite dramblių kaimelį, turėsite galimybę jodinėti drambliais (pageidaujantys, už papildomą mokestį ~ 700 THB asm./ ~ 20 EUR asm.). Grožėdamiesi uolėtais kalnais, kriokliais, laiveliais plauksite į džiunglių glūdumą. Vakarienė. Laisvas laikas. Nakvynė viešbutyje.

5 diena. Kanchanaburi – Pataja.

Po pusryčių Jūsų lauks įspūdingi kriokliai bei šalia esančios skirtingų temperatūrų karštosios versmės. Sodriai žalios ir turkio spalvų žaismas akina, o čia atvykusių ausis glosto malonūs džiunglių garsai ir krintančio vandens šniokštimas. Vyksite į tradicinės tajų medicinos vaistinę. Čia galėsite įsigyti kvapnių natūralių arbatų, sulčių, užpilų, tepaliukų. Vyksite į Sai Yok nacionalinį parką, kur Jūsų lauks atogrąžų džiunglės, visžaliai kalnų šlaitai, sraunios upės ir kaskadomis krentantys kriokliai. Pietūs vietiniame restoranėlyje. Atvykimas į Patają. Nakvynė viešbutyje.

6 diena. Pataja.

Pusryčiai. Poilsio metu Jums bus pasiūlyta ekskursija, kurios metu lankysite Didžiojo Budos kalvą ir šalia esančią apžvalgos aikštelę, Jan Sangvararamo šventyklos (Wat Yan) kompleksą, kinų šventyklą-muziejų bei didžiausią pasaulyje Budos atvaizdą, kurio aukštis siekia apie 100 metrų. Užsuksite į gyvačių fermą, odos parduotuvę. Poilsis prie jūros Patajoje. Tai vienas geriausių Azijos kurortų, įsikūręs 147 km į pietryčius nuo Bankoko, prie Tai (Thai) įlankos, siūlo poilsį ir pramogas šeimoms, poroms ir pavieniams poilsiautojams. Čia susitinka Rytai ir Vakarai, skirtingos tradicijos ir kultūros. Tropikų dvasia padės atsipalaiduoti ir pavers Jūsų atostogas Patajoje nepamirštamomis, nesvarbu kur apsigyvensite – prabangiame pajūrio viešbutyje ar paprastuose svečių namuose. Pataja siūlo puikius teniso ir golfo aikštynus, žvejybą, nardymą, plaukiojimą vandens slidėmis ir burlentėmis, jodinėjimą žirgais ir daugybę kitų pramogų aktyvaus poilsio mėgėjams. Teminiai parkai ir vešlūs botanikos sodai sudomins visus Jūsų šeimos narius. Milijono metų senumo akmenų parke pamatysite įvairius egzotiškus augalus, suakmenėjusius medžius, gyvūnus vaizduojančias skulptūras iš akmens, taip pat išvysite, kaip gyvena krokodilai bei šių gyvūnų ir jų dresuotojų kartu atliekamus triukus. Mini Siamo parke galite pasigrožėti sumažintomis žymiausių Tailando statinių kopijomis, Nong Nooch kaimelyje pasižiūrėti budistų vienuolių įšventinimo ar tradicinių vestuvių ceremonijas, folklorinius šokius, kovą kardais, dramblių kautynes ar futbolo rungtynes (ne žmonių, o dramblių). Sutemus, restoranų, naktinių klubų, barų, diskotekų, kabaretų įvairovė neleis nuobodžiauti iki paryčių. Tiems, kas norės daugiau gamtos, o ne šurmulio, rekomenduojame nuplaukti laiveliu į 4 km ilgio mažytę Koh Larn salelę, nutolusią vos 7 km nuo Patajos įlankos. Čia Jūsų lauks egzotiški paplūdimiai, tarp kokospalmių plėvesuojančios supynės bei palei uolas vinguriuojantys mediniai tilteliai. Nakvynė viešbutyje.

7 diena. Pataja – Siem Reap (Kambodža).

Anksti ryte išvyksite į Siem Reap (Kambodžą). Pusryčiai kelionėje. Atvykus į Kambodžos pasienį ir sutvarkius įvažiavimo į šalį formalumus, kirsite sieną Poipet miestelyje ir toliau vyksite į Siem Reap. Po pietų pageidaujantys, už papildomą mokestį (~15 USD/asm.) galės vykti prie didžiausio Pietryčių Azijoje gėlo vandens telkinio – Tonle Sap ežero („Didžioji gėlo vandens upė“). 1997m. UNESCO suteikė jam ypatingą „Biosferos draustinio“ statusą. Lietingu metų laiku ežero apimtis padidėja net iki dešimties kartų, taip užliedamas milžiniškus miškų bei pievų plotus ir paruošdamas ryžių laukus naujai sėjai.

Vakarienė su Apsara šokių šou, kurio metu grožėsitės unikaliu jaunų šokėjų pasirodymu: scenoje išvysite puikiąsias Apsaras – reto grožio deives, pasipuošusias brangakmeniais ir gėlėmis, gelbstinčias dievus ir mirtinguosius prieš jūsų akis atgyjančiuose mitologiniuose siužetuose. Nakvynė viešbutyje.

8 diena. Angkor Wat šventykla – Angkor Thom miestas (Kambodža) – Pataja (Tailandas).

Ryte pradėsite savo pažintį su istoriniu khmerų imperijos palikimu. Jos didžiausias pasaulyje religinės paskirties architektūrinis kompleksas yra įtrauktas į UNESCO paveldo sarašą. XV a. gyventojų apleistas milijoninis miestas netrukus buvo džiunglių prarytas ir nugramzdintas užmarštin, kol XIX a. antroje pusėje jį į dienos šviesą vėl iškėlė prancūzų keliautojas Henri Mouhot. Gamta jau buvo apvaliusi jį nuo viso to, kas laikina, palikdama tik tai, kas svarbiausia. Džiunglėse liko stūksoti atsiskyrusios ir vienišos akmeninės šventyklos, per daug gerai išsilaikiusios, kad galėtume pavadinti jas griuvėsiais, ir laimėjusios lenktynes su laiku.

Lankysite Ta Prohm šventyklą ("Protėvių Brahma") su Rajavihara – „Karališkuoju vienuolynu“, kuriame vienu metu gyveno net 12000 budistų vienuolių. Pastaroji šventykla buvo specialiai palikta tokia, kokią ją rado pirmieji tyrinėtojai: apaugusi didingais figmedžiais ir milžiniškais vijokliais, kurie kabindamiesi į akmeninius statinius sudaro amžinos žmonių civilizacijos ir gamtos jėgų kovos lauko įspūdį. Lankysite karaliaus Jayavarman VII pastatytą Angkor Thom miestą. Įžengę pro pietinius vartus, kurie garsėja milžiniškais akmenyje išskaptuotais žmonių veidais, atsidursite pačioje khmerų imperijos sostinės širdyje. Čia apžiūrėsite pagrindinę to meto budistinę Bayon šventyklą, kurios siaurų koridorių, stačių laiptelių ir besišypsančiais veidais dekoruotų bokštelių gausa paliks Jums neišdildomą įspūdį. Vyksite į Angkor Wat šventyklą, kurią XII a. pirmojoje pusėje pastatė karalius Suryavarman II. Jos dangų remiantys lotoso formos kupolai dėl savo grožio ir didybės yra atvaizduoti Kambodžos vėliavoje, o smiltainyje užfiksuotos kovų, kasdieninio gyvenimo ir religinių apeigų scenos duoda peno nesibaigiančioms mokslininkų diskusijoms apie Pietryčių Azijos istoriją. Pakeliui į Patają lankysite šilko fabriką. Atvykimas į Patają. Nakvynė viešbutyje.

9 diena. Pataja – Koh Chang sala.

Pusryčiai. Išvyksite į Koh Chang salą (esančią apie 360 km nuo Bankoko), kuri dėl savo gamtos sąlygų per pastaruosius keletą metų tapo vienu dažniausiai lankomų Rytų Azijos kurortų. Tai antra pagal dydį sala Tailande. Jos peizažai yra nuostabaus grožio, kalnus dengia atogrąžų miškas, yra krioklių bei kalnų upių. Neveltui 1982 m. salos teritorija paskelbta nacionaliniu parku. Žmogaus nepaliesta salos gamta vilioja turistus iš viso pasaulio. Vaizdingiausi paplūdimiai ir įlankos su sniego baltumo smulkiu smėliu išsidėstę salos vakarinėje pakrantėje. Nakvynė viešbutyje.

10-13 dienos. Koh Chang sala.

Pusryčiai. Poilsis Koh Chang saloje. Nakvynės viešbutyje.

14 diena. Koh Chang sala – Bankokas.

Pusryčiai. Išvyksite iš Koh Chang salos į Bankoko oro uostą. Skrydis iš Bankoko (su tarpiniu persėdimu).

15 diena. Grįžimas į Rygą.

Įskaičiuota į kelionės kainą:

  • Tarptautinių skrydžių bilietai (su oro uostų mokesčiais, iš Rygos per Stambulą).
  • Kelionė patogiu mikroautobusu/autobusu (visi pervežimai pagal programą).
  • 12 nakvynių pasirinktos kategorijos viešbučiuose.
  • Maitinimas: 12 pusryčių, 5 pietūs, 2 vakarienės.
  • Ekskursinė – pramoginė programa pagal kelionės aprašymą.
  • Įėjimo bilietai į mokamus objektus pagal programą.
  • Kvalifikuotų vietinių gidų paslaugos rusų kalba.

 

Neįskaičiuota į kelionės kainą:

  • Kambodžos viza ~ 40 USD asm. (reikalingas galiojantis pasas ir 2 spalvotos nuotraukos, mokama nuvykus vietoje).
  • Ekskursijos ir pramogos, neįtrauktos į programą.
  • Nuvežimas iki Rygos oro uosto ir atgal.
  • Medicininių išlaidų draudimas užsienyje (privalomas), nelaimingų atsitikimų, bagažo ir neįvykusios kelionės draudimas (pagal pageidavimą).
  • Asmeninės išlaidos, arbatpinigiai (privalomi!) vietiniams gidams 3-5 USD asm. (dienai) ir vairuotojams 1-2 USD asm. (dienai), gėrimai, kitos nepaminėtos išlaidos.
  • P.S. už leidimą fotografuoti ir filmuoti tam tikruose objektuose mokama papildomai.


Apie šalį

Valstybė Pietryčių Azijoje, turinti dalį Tailando įlankos pakrantės. Šiaurės vakaruose ribojasi su Tailandu, šiaurėje su Laosu, o rytuose su Vietnamu. Šioje karalystėje susiduriantys antikiniai ir modernūs pasauliai kuria autentišką patirtį. Kambodža yra tai, kas liko iš kadaise didingosios Khmerų imperijos, kuri IX-XV a. apėmė dabartines Kambodžos, Tailando, Mianmaro ir Vietnamo teritorijas bei dalį Laoso. Imperijos laikais iškilo didžiausias regiono religinis ir kultūrinis centras – Ankoras. Senojoje sostinėje dar ir dabar matomos imperijos liekanos: šventyklos ir monumentai, kurių dydžiui ir didybei Pietryčių Azijoje prilygti niekas negali. Vis dėlto Ankoras nėra visos Kambodžos atspindys, chaotiška, bet charizmatiška šalies dabartinė sostinė Pnompenis stebina savo rafinuotumu bei sulaukia ovacijų dėl prabangių Mekongo upės pakrančių, kultūrinio renesanso ir pasaulinės klasės restoranų. Kambodžos kaimo vietovių vaizdai – tai ryžių laukai, betelio palmės. Pietų pakrantėje – tropinės salos, pamargintos žvejų kaimeliais. Vakaruose stūkso Kardamono kalnai, kurie yra didžiulės atogrąžų laukinės gamtos dalis. Galingoji Mekongo upė kerta visą šalį ir yra kai kurių regiono paskutinių gėlojo vandens delfinų namai. Šiaurės rytuose kalvotas peizažas, kuriame gyvena Kambodžos etninės mažumos ir vyrauja laukinės gamtos gausa. Vis dėlto, didžiausias Kambodžos turtas yra jos žmonės. Daug metų pralieto kraujo, skurdas ir politinis nestabilumas neatima iš khmerų optimizmo ir negali nubraukti šypsenų nuo jų veidų.
 




Filtrai