Kelionė į Angliją. Karališkasis Londonas 7d.

509 €
Išvykimas 2020-12-28
Atvykimas 2021-01-03
Pusryčiai

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 6 n.
Išvykimas 2020-12-28
Atvykimas 2021-01-03
509€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Kelionė autobusu
  • 6 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais
  • kelto bilietai
  • Ekskursinė programa ir kelionės vadovo paslaugos
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Draudimas
  • Kai kurie mokami objektai
  • *MOKAMIEMS OBJEKTAMS TURĖTI: ~ nuo ~90 GBP D. Britanijos svarų.

Kelnas – Vindzoro pilis – Londonas – Briugė 

Naujieji metai – šventė, kurią žmonija myli labiausiai. Ji vienija ne tik šalis ir žemynus, bet ir sujungia dabartį su praeitimi, šiuolaikiškumą ir tradicijas...

Apie ketvirtis milijono žmonių kiekvienais metais susirenka aplink Temzę palydėti senųjų metų ir pasitikti Naujųjų. Žymusis Big Benas skaičiuoja sekundes iki fejerverkų ir šventinio šurmulio. Londonas – nors ir didelis miestas, kuriame sunku judėti, tačiau tai ir naktinių klubų bei barų vieta. O Naujų metų dieną šis miestas turi šventinio parado tradiciją – jo metu išvysite visą britiškos karalystės.

Kelionės programa

1 diena

Anksti ryte išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją su trumpais sustojimais poilsiui. Nakvynė viešbutyje.

2 diena

Pusryčiai. Kelionė į Vokietiją. Atvykimas į vieną seniausių Vokietijoje *Kelno miestą, išaugusį iš kadaise romėnų įkurtos Colonia Agrippina gyvenvietės. Nuo V a. pab.  miestą valdė frankai, o Karolis Didysis čia įkūrė arkivyskupiją. Kelnas didžiuojasi 12 romaninių bažnyčių ir viena garsiausių katedrų Europoje. Pasivaikščiojimas Reino pakrante besigrožint didinga Kelno katedra, žymiausiu gotikiniu statiniu Vokietijoje, besiskiriančiu ne tik išskirtine prabanga, bet ir dydžiu. Tai trečia pagali aukštį bažnyčia pasaulyje. Išvykimas iš Kelno. Kelionė į nakvynės vietą. Nakvynė viešbutyje.

  

3 diena

Pusryčiai. Kelionė iš Kale į Doverį. Atvykimas į karališkąją *Vindzoro pilį. Prieš 900 m. Vindzoro pilį pastatė Vilhelmas užkariautojas, po to ji buvo ne kartą perstatyta ir išplėsta. Vindzoras yra viena iš karalienės rezidencijų. Ekskursija į karališkuosius apartamentus ir gotikinę Šv.Jurgio koplyčią. Išvykimas į Londoną – vieną gražiausių ir didingiausių pasaulio miestų, Jungtinės karalystės sostinę. Ekskursija po miestą pėsčiomis ir autobusu. Viktorijos laikų inžinerijos stebuklas – Tauerio tiltas. *Tauerio tvirtovė – viena iš labiausiai turistų lankomų vietų, buvusi karališkaisiais rūmais, kalėjimu, mirties bausmių vykdymo vieta, ginklų arsenalu, karūnos brangenybių saugykla. Šv. Pauliaus katedra – sero Kristoferio Reno baroko architektūros šedevras. Nakvynė viešbutyje.

  

4 diena

Pusryčiai. Apžvalginės ekskursijos po Londoną tęsinys (pėsčiomis, miesto transportu): Didysis Benas – Parlamento rūmų laikrodis, Londono simbolis. Vestminsterio abatija – Anglijos karalių karūnavimo ir laidojimo vieta, žymių Anglijos žmonių ir poetų panteonas. D.Britanijos karalienės rezidencija – Bekingemo rūmai, St.Džeimso parkas. Didžiausia ir populiariausia mieste Trafalgaro aikštė. Laisvas laikas. Vakare siūlome pasigrožėti vakariniu miestu sukantis „Londono akies“ *panoraminiu ratu.

Vakare Jūsų lauks įspūdingas Naujųjų metų sutikimas, kurio pagrindiniu reginiu taps fejerverkų šou prie 135 metrų aukščio apžvalginio „Londono akies“ rato. Londono gyventojams ir svečiams organizatoriai žada tikrai įspūdingų vaizdų. Nakvynė viešbutyje.

  

5 diena

Pusryčiai. Ekskursijos po Londoną tęsinys: Pietinis Kensingtonas – Gamtos Istorijos muziejus, Mokslo muziejus, Alberto ir Viktorijos muziejus, Harrods, Karališkoji Alberto koncertų salė, Kensingtono sodai, Alberto memorialas, Velingtono arka ir monumentas, Namas Nr.1, Haid parkas, Marmurinė arka. Visada jauna Pikadilio aikštė, niekada nemieganti Lesterio aikštė, spalvotas ir egzotiškas Kinų kvartalas. Kovent Garden, buvęs gėlių turgus, šiandien – vienas gyviausių miesto rajonų su teatrais, alaus barais, mažomis krautuvėlėmis.

Pageidaujantys galės stebėti pirmąją Naujųjų metų dieną Londone tradiciškai vykstantį paradą, kuriame dalyvauja apie 10 tūkst. atlikėjų – orkestrų, šokėjų, palaikymo komandų narių, klounų, akrobatų ir t.t. – iš dvidešimties pasaulio šalių. Paradas nusidrieks apie 3,5 kilometro nuo viešbučio „Ritz“, per „Piccadilly Circus“, „Lower Regent“ ir „Pall Mall“ gatves, Trafalgaro aikštę, „Whitehall“ gatvę iki Big Ben'o…  Išvykimas iš Londono. Kelionė iš Doverio į Kalė. Nakvynė viešbutyje.

  

6 diena

Pusryčiai. Atvykimas į *Briugę. Ekskursija po miestą pėsčiomis: XIIIa. gotikinė Dievo motinos katedra, kurioje yra Mikelandželo sukurta „Dievo motinos su kūdikiu“ skulptūra. Šv. Jono ligoninė – seniausia ligoninė Belgijoje. Miesto širdis – Centrinė aikštė, Varpinės bokštas, iš kurio balkono būdavo skelbiami įstatymai. Laisvu laiku galėsite užkopti 366 laiptelius ir į Briugę pažvelgti iš Varpinės aukštumų. Nedidelė, kukliai pasislėpusi Švento kraujo bazilika – viena svarbiausių Flandrijos bažnyčių. Seniausia Belgijoje miesto Rotušė. Išvykimas iš Briugės. Kelionė per Belgiją, Vokietiją į nakvynės vietą. Nakvynė viešbutyje.

  

7 diena

Pusryčiai. Kelionė per Lenkiją. Grįžimas į Lietuvą.

Atstumas

Kelionės metu nuvažiuojama ~ 4800km.

Įskaičiuota į kelionės kainą:

  • Kelionė autobusu,
  • 6 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais dviviečiuose/ dviviečiuose su pristatoma lova kambariuose,
  • kelto per Lamanšą arba Eurotunelio bilietai,
  • kelionės vadovo paslaugos,
  • ekskursinė programa,
  • kelionės dokumentų sutvarkymas.

 

Neįskaičiuota į kelionės kainą:

  • Medicininių išlaidų draudimas užsienyje, kai kurių vietovių ir objektų gidų paslaugos (ne lietuvių kalba), miesto transporto bilietai, ausinukų nuoma, miestų turistiniai mokesčiai, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos, bilietai į mokamus objektus.
  • Priemoka už vienvietį kambarį nuo 179 EUR.
  • *MOKAMIEMS OBJEKTAMS TURĖTI: ~ 15 EUR, nuo ~90 GBP D. Britanijos svarų.


Apie šalį

Didžioji Britanijayra Europos šiaurės vakaruose tarp Šiaurės jūros ir Atlanto vandedyno. Šalis užima didžiąją dalį Britų salyno, išskyrus Airijos dalį. Jungtinę Karalystę sudaro Anglija, Velsas, Škotija (Didžioji Britanija) ir Šiaurės Airija.
Salyne vyrauja Atlanto jūrinis klimatas, kuriam įtakos turi Golfo srovė. Didesnė dienų dalis metuose būna apniukusios, debesuotos. Žiemos drėgnos ir švelnios, pučia gūsingi vėjai. Vasaros vėsios, pavasaris ir ruduo – vėjuoti ir žvarbūs. Dažnos miglos ir rūkai. Apie 200 dienų per metus būna su krituliais.
 




Filtrai