Armėnijos magija: laukiniai kalnai ir senoji architektūra 8d.

895 €
Išvykimas 2021-09-17
Atvykimas 2021-09-24
Pusryčiai

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 7 n.
Išvykimas 2020-09-18
Atvykimas 2020-09-25
895€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2021-05-21
Atvykimas 2021-05-28
895€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2021-07-16
Atvykimas 2021-07-23
895€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2021-09-17
Atvykimas 2021-09-24
895€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Pervežimai
  • Ekskursinė – pramoginė programa
  • 7 nakvynės 3* viešbučiuose arba svečių namuose
  • 7 pusryčiai ir 3 vakarienės
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Draudimas
  • Kai kurie mokami objektai
  • Tarptautinio skrydžio Vilnius/Ryga/Varšuva – Europos miestas – Jerevanas – Europos miestas – Varšuva/Ryga/Vilnius bilietai (nuo 350 – 480 EUR)

Jerevanas – Ečmiadzinas – Zvartnoco katedra – Khor Virapo vienuolynas – Noravanko vienuolynas – Tatevo vienuolynas – Zorac kareras – Orebliano karavansarajus – Noratus – Sevano kurortas – Diližanas – Haghartisin vienuolynas – Kechari vienuolynas – Geghardo vienuolynas – Garni šventykla – Amberdo tvirtovė – Jerevanas 

Kelionės programa

1 diena. Vilnius/Ryga/Varšuva – Jerevanas

Skrydis: Vilnius/Ryga/Varšuva – Jerevanas (su tarpiniu persėdimu). Vyksite į viešbutį arba svečių namus. Nakvynė viešbutyje arba svečių namuose.

2 diena. Jerevanas

Pusryčiai. Šiandien pradėsite pažintį su Armėnijos sostine Jerevanu – moderniu ir spalvingu miestu, kuris įsikūręs Ararato slėnio šiaurės rytuose. Pamatysite Respublikos aikštę, parlamento pastatą, kultūrinį – architektūrinį ,,Kaskados“ kompleksą, Operos ir baleto teatrą, Šv. Grigorijaus Lusavoričio soborą.

Trumpam sustosite prie paminklo Dovydui Sasuncjui ir monumento  „Motina Armėnija“. Vėliau išvyksite į Ečmiadziną - pagrindinį Armėnų Bažnyčios miestą. Čia įsikūrusios pagrindinės bažnytinės struktūros: katedra, apaštalo rūmai, katolikoso rezidencija, kurijos tarnybos, kunigų seminarija, leidykla, svečių namai. Lankysite Ečmiadzino katedrą pastatytą 303 metais, ant pagonių šventyklos vietos po krikščionybės paskelbimo valstybine religija 301 metais. Tai seniausia valstybės pastatyta bažnyčia pasaulyje. Ji įrašyta į UNESCO paveldo sąrašą. Taip pat lankysite unikalų Armėnų Bažnyčios muziejų*. Pakeliui į Jerevaną sustosite prie dar vienos garsios šventyklos - Zvartnoco katedros*, kuri taip pat įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą. Esant galimybei lankysitės brendžio darykloje**, kur sužinosite kaip gaminamas garsusis armėniškas konjakas. Vakare siūlome pasimėgauti tradicine armėnų virtuve. Vakariene su folkloriniu pasirodymu. Po vakarienės pasivaikščiosite Šiaurine alėja link Respublikos aikštės, kur galėsite pasigrožėti šokančių fontanų šou. Nakvynė viešbutyje arba svečių namuose.

3 diena. Jerevanas – Khor Cirapo vienuolynas – Trchuneri ola – Noravanko vienuolynas – Tatevo vienuolynas

Pusryčiai. Šiandien vyksite į pietinę Armėniją. Pirmoji stotelė - Khor Virapo vienuolynas*, kuris paskęsta Ararato kalno peizaže – šis vaizdas laikomas vienu gražiausiu visoje Armėnijoje. Khor Virapo vienuolyne veikė teologijos seminarija, ji buvo armėnų katalikų prieglobstis bei piligrimystės vieta, siejamas su Grigorijumi Švietėju, kuris į Armėniją atnešė krikščionybę.

Vėliau lankysitės Trchuneri oloje*, dar vadinamoje „paukščio ola“, kurioje rasti seniausi pasaulyje gyvenvietės įrodymai. Pakeliui į Areni vyno regioną, sustosite vietinėje vyno darykloje, kurioje ne tik susipažinsite su vyno gaminimo technologija, bet ir paragausite čia pagamintų vynų. Armėnijoje ypač populiari raudonų Areni vynuogių rūšis, kuri išsaugota nuo Urartų valstybės laikų. Po degustacijos važiuosite į Noravanko vienuolyną* pastatytą XIII a. Vėliau iš Halidzor kaimelio lyno keltuvu pasikelsite į Tatevo vienuolyną*. Ši kelionė bus tikrai išskirtinė, nes šis lyno kelias įtraukas į pasaulio Gineso rekordus kaip ilgiausias dvigubo takelio lyno keltuvas. Vakarienė ir nakvynė viešbutyje arba svečių namuose Gorio apylinkėse.

4 diena. Zorac – Noratus kapinės – Sevano kurortas

Pusryčiai. Vyksite į Zorac karerą*. Ši priešistorinė archeologinė vietovė, dar vadinama „Armėnijos Stounhendžu“, yra įsikūrusi ant uolėto iškyšulio šalia Sisiano miesto ir garsėja unikaliomis akmens kapavietėmis. Akmenys išdėstyti ratais, aštuoniasdešimt penkiuose iš jų padarytos skylės. Važiuosite vaizdinga Vardenyats kalnų perėja, kur aplankysite Orebliano karavansarajų*. Jis įsikūręs pietinėje Vardenyac kalnų perėjos pusėje, 2410 m virš jūros lygio, Orbeliano karavansarajus yra geriausiai išsilaikęs karavansarajus visoje šalyje.

Vėliau aplankysite viduramžių Noratus kapines. Kapinėse gausu akmeninių antkapių su juose iškaltais raštais ar kryžiais, kurie siekia net VI a. Jie vadinami chačkarais. Noratus kapinėse yra didžiausias skaičius išlikusių chačkarų.

Kelionę tęsite į Sevano kurortą, įsikūrusį prie didžiausio Armėnijos ir Kaukazo kalnų ežero Sevano. Jis laikomas vienu didžiausių gėlo vandens kalnų ežerų visame pasaulyje. Aplankysite Sevano vienuolyno kompleksą*. Šiandien vakarienei pasiūlysime  –  avienos patiekalų gaminimo pamoką**. Virtuvės šefas išduos paslaptį kaip skaniai paruošti avieną molinėje krosnyje. Nakvynė viešbutyje arba svečių namuose.

5 diena. Sevano kurortas – Diližanas – Achpato ir Sanaino vienuolynų kompleksai – Sevano kurortas

Pusryčiai. Vyksite į Diližano miestelį, „Armėnišką Šveicariją“, kuris žavi savo gamta ir mineralinio vandens šaltiniais. Lankysite Diližano senamiestį, kuriame gausu jaukių restoranėlių ir vietinių mažų parduotuvėlių, čia galėsite įsigyti išskirtinių armėniškų suvenyrų, tam turėsite laisvo laiko.

Esant galimybei, siūloma tradicinio armėniško patiekalo – dolma gaminimo pamoka**. Vėliau aplankysite Haghartisin vienuolyną*, pastatytą X- XIII a. Kelionę tęsite į Lori regioną, į Achpato ir Sanaino vienuolynų kompleksus*, įsikūrusius tarp mistiškų kalvų netoli Alaverdžio miestelio. Abu kompleksai yra gražiausi Armėnijos religinės architektūros pavyzdžiai, įtraukti į UNESCO paveldo sąrašą. Vakare grįšite prie Sevano ežero. Vakarienė ir nakvynė viešbutyje arba svečių namuose.

6 diena. Sevano kurortas – Kechari vienuolynas – Garni šventykla – Geghardo vienuolynas – Jerevanas

Pusryčiai. Šiandien kelionę pradėsite keldamiesi lyno keltuvu* į Kechari vienuolyną*. Vėliau vyksite į vaizdingą Avano kanjoną, kurį apjuosusios didžiulės uolos formuoja įspūdingus tarpeklius. Vaizdingu keliu važiuosite iki pat Azato upės slėnio, čia lankysite pagonišką I a. pr. Kr. pastatytą Garni šventyklą*. Priėmus krikščionybę, šventykla neteko savo buvusios reikšmės ir tapo karalių vasaros rezidencija, pamatysite tuos laikus menančius karalių dvaro griuvėsius bei įspūdingas pirčių mozaikas.

Pavažiavę dar toliau tarpekliu, pasieksite Geghardo viduramžių vienuolyną*, įkurtą V-XIII a. Jo architektūrinė konstrukcija yra unikali, mat vienuolynas iš dalies išskaptuotas iš prie jo esančio kalno. Pakeliui į Jerevaną sustosite prie Charenco arkos* Ararato kalno fone. Esant galimybei dalyvausite dar vienoje maisto gaminimo pamokoje**, šį kartą pamatysite kaip gaminama armėnų duona – lavašas. Vakare pasieksite Jerevaną. Vakarienė ir nakvynė viešbutyje arba svečių namuose.

7 diena. Jerevanas

Pusryčiai. Šiandien lankysite memorialą ir genocido muziejų*. Įspūdingas muziejus yra pastatytas prie pat šlaito taip, kad neužstotų netoliese esančio paminklo. Nuo muziejaus stogo atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į Ararato slėnį ir didingą Ararato kalną. Vėliau važiuosite į senovės rankraščių institutą, kuris geriau žinomas kaip Matenadarano muziejus*. Tai unikali senųjų rankraščių saugykla, kurios fonduose sukaupta daugiau nei 16 000 rankraščių apie Armėnijos istoriją, meną, literatūrą ir mokslą. Po pietų vyksite į Amberdo tvirtovę* – istorinį gynybinį kompleksą, kurį sudaro VII amžiaus pilis ir XI a. bažnyčia. Kelionę pabaigsite vietiniuose turguose, kuriuose galėsite įsigyti ir lauktuvių namiškiams. Laisvas vakaras. Nakvynė viešbutyje arba svečių namuose.

8 diena. Jerevanas – Varšuva/Ryga/Vilnius

Pusryčiai (pusryčių paketas). Priklausomai nuo skrydžio laiko vykstate į Jerevano oro uostą.  Skrydis: Jerevanas – Varšuva/Ryga/Vilnius (su tarpiniu persėdimu).

Kelionės kaina asmeniui 2-čiame kambaryje: nuo 895 EUR

Priemoka už vienvietį kambarį nuo 210 EUR

Įskaičiuota į kelionės kainą:

  • Kelionė patogiu automobiliu, mikroautobusu, autobusu (visi pervežimai pagal programą).
  • 7 nakvynės 3* viešbučiuose (pagal šalies kategoriją) arba svečių namuose.
  • Maitinimas pagal programą: 7 pusryčiai (kontinentiniai) ir 3 vakarienės.
  • Vakarienė su folkloriniu pasirodymu 2 turo dieną (ketvirta vakarienė).
  • Ekskursinė – pramoginė programa.
  • Rusakalbių arba anglakalbių vietos gidų paslaugos.
  • Profesionalaus kelionės vadovo iš Lietuvos paslaugos.
  • Kelionės dokumentų sutvarkymas.

 

Neįskaičiuota į kelionės kainą:

  • Tarptautinio skrydžio Vilnius/Ryga/Varšuva – Europos miestas – Jerevanas – Europos miestas – Varšuva/Ryga/Vilnius bilietai su oro uostų mokesčiais, kurių kaina svyruoja nuo 350 – 480 EUR (kaina priklauso nuo aviakompanijos vykdomų akcijų, bilieto pirkimo dienos, sezoniškumo).
  • (*) – mokami objektai ekskursijų metu: kaina tikslinama.
  • Programoje (**) pažymėtos papildomos pramogos (pagal keliautojų pageidavimą pasirinktinai): kaina tikslinama.
  • Medicininių išlaidų draudimas užsienyje (privalomas), nelaimingų atsitikimų, bagažo ir neįvykusios kelionės draudimas (pagal pageidavimą).
  • Asmeninės išlaidos, arbatpinigiai vietiniams gidams 2-3 USD asm. (dienai) ir vairuotojams 1-2 USD asm. (dienai), gėrimai, kitos nepaminėtos išlaidos.
  • P.S. už leidimą fotografuoti ir filmuoti tam tikruose objektuose mokama papildomai.


Apie šalį

Armėnija - Armėnija yra mažiausia iš trijų užkaukazės valstybių (29.800 kv.km), tačiau turinti seną istoriją, savitą kultūrą ir papročius. 301 m. priėmusi krikščionybę, o penktame amžiuje sukūrusi raštą armėnų tauta išlaikė savitumą ir atkūrė prarastą valstybingumą , kuris kartu su tikėjimu ir tradicijomis tapo tautos išlikimo garantu.
 




Filtrai