Kelionė į Airiją. Smaragdo salos lobiai 11d.

1079 €
Išvykimas 2021-06-28
Atvykimas 2021-07-08
Pusryčiai

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 10 n.
Išvykimas 2021-06-28
Atvykimas 2021-07-08
1079€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Kelionės vadovo paslaugos
  • Ekskursinė programa
  • 8 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais
  • 2 nakvynės keturvietėse kelto kajutėse iš Šerbūro į Dubliną ir iš Dublino į Šerbūrą
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Draudimas
  • Priemoka už vienvietį kambarį nuo 319 EUR
  • *MOKAMIEMS OBJEKTAMS TURĖTI: nuo ~120EUR ir nuo ~ 30 GBP

Achenas - Amjenas - Dublinas - Belfastas - Carrick-A-Rede kabantis tiltas - Milžinų klojinys - Bushmills - Slaigo grafystė - Golvėjus– Poulnabrone dolmenas - Bureno plynaukštė - Mohero uolos - Banračio pilis - Korkas - Kilkenis - Ruanas - Liuksemburgas 

Kelionės privalumai

  • Pasitikrinkite savo drąsą eidami Carrick-a-Rede kabančiu tiltu.
  • Milžinų klojinys (UNESCO pasaulio paveldas) didžiausia sustingusios lavos plynaukštė Europoje - ypač didinga ir paslaptinga Šiaurės Airijos vieta, sukėlusi daugybę mokslinių diskusijų, intriguojanti ir žadinanti vaizduotę. Tai įstabus gamtos sukurtas apie 40 000 tarpusavyje susijungusių bazalto kolonų darinys.
  • Mohero uolos – vienas įspūdingiausių gamtos kūrinių Airijoje. Čia galima stebėti nevaržomą Atlanto vandenyno bangų šėlsmą, mėgautis vandenyno toliais ir uolų didybe.

 

Kelionės programa

1 diena

Anksti ryte išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją, Vokietiją, su trumpais sustojimais poilsiui. Nakvynė viešbutyje.

2 diena

Pusryčiai. Kelionė per Vokietiją. Atvykimas į *Acheną - Karolio Didžiojo laikų Šventosios Romos imperijos sostinę, mineralinių vandenų kurortą. Pažintis su Acheno senamiesčiu: Katedra (pirmasis statinys Vokietijoje, įtrauktas į UNESCO paminklų sąrašą, kur per 600 metų buvo karūnuota virš 30 karalių), Karolio Didžiojo kapas; miesto simbolis - nuostabaus grožio Šv.Elžbietos fontanas; Centrinė turgaus aikštė su ją supančiais pirklių namais. Išvykimas iš Acheno. Kelionė per Vokietiją, Prancūziją. Nakvynė viešbutyje.

  

3 diena

Pusryčiai. Kelionė per Prancūziją. Atvykimas į Pikardijos provincijos sostinę *Amjeną. Apžiūrite gotikinės architektūros šedevrą, didžiausią Prancūzijos – Amjeno Dievo Motinos - *katedrą, garsėjančią skulptūrų ir reljefų gausa. Pasivaikštote po vaizdingą pėsčiųjų rajoną St-Leu. Išvykimas iš Amjeno. Kelionė per Normandiją. Atvykimas į Šerbūrą. Po pietų keltas iš Šerbūro į Dubliną. Nakvynė kelto kajutėse.

  

4 diena

Atvykimas į Airiją, jos sostinę - Dubliną, - žavų ir spalvingą miestą, kuriam puikiai pavyksta savyje apjungti Viktorijos epochos barus, elegantiškus XVIIIa. namus ir spindinčius modernius pastatus. Ekskursija po *Dubliną: *Šv.Patriko katedra (XIIIa.); Šv.Trejybės koledžas – seniausias šalies universitetas, garsus savo biblioteka; senasis Airijos parlamentas; Rotušė; XIIa. statyta Dublino pilis - jos istorija tampriai susijusi su anglų viešpatavimu,  kuris tęsėsi beveik tūkstantį metų. Išvykimas iš Dublino. Kelionė link Šiaurės Airijos sostinės Belfasto. Nakvynė viešbutyje.

  

5 diena

Pusryčiai. Ekskursija po *Belfastą. Miestas žymus tuo, jog jo laivų statykloje (tuo metu didžiausioje pasaulyje) 1912 m. buvo pastatytas garsusis transatlantinis keleivinis laivas „Titanikas“. Donegalo skveras su miesto rotuše, paminklas karalienei Viktorijai, *Šv. Onos katedra, Didieji operos rūmai. “Titaniko“ *muziejaus lankymas.  Išvykimas iš Belfasto.  Kelionė šiaurine salos dalimi iki garsiojo *Carrick-a-Rede kabančio tilto, nuo kurio atsiveria nuostabus kraštovaizdis – nutolusios Rathlino bei Škotijos salos, stačios pakrantės uolos, kurios kadaise priglausdavo audros užkluptus žvejus. Keliautojams, nusprendusiems eiti kabančiu tiltu (esant palankioms oro sąlygoms), prireiks nemažai drąsos, bet, garantuojame, įspūdžiai liks visam gyvenimui. Garsiojo serialo „Sostų žaidimas“ kūrėjams taip patiko ši vietovė, kad čia buvo nufilmuota ne viena scena. Išvykimas į *„Milžinų klojinį“. Milžinų klojinys (UNESCO pasaulio paveldas) didžiausia sustingusios lavos plynaukštė Europoje - ypač didinga ir paslaptinga Šiaurės Airijos vieta, sukėlusi daugybę mokslinių diskusijų, intriguojanti ir žadinanti vaizduotę. Tai įstabus gamtos sukurtas apie 40 000 tarpusavyje susijungusių bazalto kolonų darinys ir be konkurencijos pačių aukščiausių įvertinimų nusipelnęs gamtos objektas Airijos saloje. Šis gamtos stebuklas susiformavo daugiau nei prieš 60 mln. metų, kai į žemės paviršių prasiveržė karšta lava, kurią greitai atvėsino jūra. Pasivaikščiojimas po bazaltinių stulpų bei kolonų klojinį. Esant galimybei, seniausios *viskio daryklos Airijoje „Bushmills“, veikiančios nuo 1608 m., lankymas. Išvykimas į nakvynės vietą. Nakvynė viešbutyje.

  

6 diena

Pusryčiai. Kelionė įspūdinga kelio atkarpa nuo Dunluce pilies griuvėsių iki Portstewart pro Coleraine ir Derry. Toldami nuo vandenyno, pasieksite atokiąją Slaigo grafystę. Tai savotiška Airijos provincija, dėl nepakartojamo grožio vadinama „Airijos Aliaska“. Įspūdį paliekantys stalkalniai, upių slėniai ir žiotys. Mayo regionas. Išvykimas į *Golvėjų, vadinamą „Airijos vartais į vakarus“. Tai didžiausias miestas vakarinėje šalies dalyje, Airijos kultūros sostinė. Golvėjus  yra universitetinis miestas, persmelktas kiek bohemiška dvasia ir neretai vadinamas „airiškiausiu“ iš visų Airijos miestų. Pažintis su senamiesčiu: pėsčiųjų gatvelės, Eyre skveras – reprezentacinė miesto aikštė, Ispanijos arka, Salmon Weir tiltas per Koribo upę, Šv.Mikalojaus bažnyčia, Linčo pilis ir kt. Nakvynė viešbutyje.

  

7 diena

Pusryčiai. Išvykimas link Mohero uolų, aplankant mistiškąjį Poulnabrone dolmeną, menantį paslaptingos keltų salos praeitį. Bureno plynaukštė – kraštas, kuriame, kaip niekur kitur Airijoje, stokojama vandens, nėra tinkamos dirbti žemės, beveik neauga medžiai, bet plyti Karstinės įgriuvos, akmenų laukai. Dėl laukinės gamtos Bureno plynaukštė vadinama „vesternų kraštu“. Atvykimas prie Atlanto vandenyno. Stačios bangų mūšos ardomos, į didesnį kaip 200 m aukštį iškilusios kvapą gniaužiančios *Mohero uolos. Tai vienas labiausiai turistų lankomų gamtos objektų Airijoje. Čia galima stebėti nevaržomą Atlanto vandenyno bangų šėlsmą, mėgautis vandenyno toliais ir uolų didybe. Pasakojama, kad šias uolas sukūrė dievai, o jų viršūnėmis kadaise vaikščiojo senovės airių didvyriai. Ant vieno kyšulių stovi apvalus Airijos karalių palikuonio Kornelijaus O‘Braeno *bokštas, nuo kurio apžvalgos aikštelės matosi Golvėjaus įlanka, Arano salos ir Dvylikos kalnų grandinė, dar vadinama Dvylika smeigtukų. Išvykimas į vieną geriausiai išlikusių *Banračio pilį su  XV-XVI a.  interjerais ir teminį parką – Airijos XIXa. kaimą. Apsilankymas pilyje ir kaime leis pajusti dviejų, pačių įdomiausių šalies istorijos periodų dvasią. Grožėdamiesi savitos airiškos gamtos vaizdais  vyksite link Korko. Nakvynė viešbutyje.

  

8 diena

Pusryčiai. *Korkas - antras pagal dydį Airijos miestas. Trumpos apžvalginės ekskursijos metu pamatysite Šv.Patriko tiltą, pereisite prestižine laikoma Šv.Patriko gatve, esant galimybei pakilsite į Šv.Patriko kalvą, nuo kurios atsivers vaizdas į miestą. Kelionė į *Kilkeni – turistų magnetu šalies pietryčiuose vadinamą miestą. XIIa. *Kilkeni pilis, Tholselio bokštas, antroji pagal dydį Airijoje 1251 m. statyta gotikinė *Šv.Kanise katedra, Šv.Marijos bažnyčia, Juodųjų brolių vartai ir kt. Išvykimas į Dubliną.  Pavakare keltas iš Dublino į Šerbūrą (Prancūziją). Nakvynė kelto kajutėse.

9 diena
 Atvykimas į Šerbūrą. Kelionė vaizdingu Normandijos keliu. Atvykimas į *Ruaną - buvusią Normandijos kunigaikštystės sostinę, kurioje išlikę nemažai istorinių paminklų. Vienas įspūdingiausių Ruano statinių  – tai nuostabioji gotikinė katedra, kurią supa dailus, nors ir ne kartą nuniokotas, bet ir vėl atstatytas senamiestis. Ruano centrinėje aikštėje viduramžiais buvo sudeginta Žana D‘Ark. Išvykimas iš Ruano. Kelionė per Prancūziją. Nakvynė viešbutyje.

  

10 diena

Pusryčiai. Atvykimas į nykštukinę Liuksemburgo kunigaikštystę. Ekskursija po Liuksemburgo sostinės senamiestį. Tai tiltų, fortų, uolų ir gynybinių labirintų miestas. Konstitucijos aikštė, Dievo motinos katedra, renesansiniai Didžiųjų hercogų rūmai, D‘Armes ir hercogo Viljamo II-ojo aikštės, senoji hercogų tvirtovė Le Bock, miesto panorama nuo tvirtovės sienų. Esant galimybei, ekskursija po gražiausias Liuksemburgo vietas *turistiniu traukinuku. Kelionė per Vokietiją. Nakvynė viešbutyje.

  

11 diena

Pusryčiai. Kelionė per Lenkiją. Naktį grįžimas į Lietuvą.

Atstumas

Kelionės metu nuvažiuojama ~ 6300 km.

Įskaičiuota į kelionės kainą:

  • Kelionė autobusu,
  • 8 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais dviviečiuose/ dviviečiuose su pristatoma lova kambariuose,
  • 2 nakvynės keturvietėse kelto kajutėse iš Šerbūro į Dubliną ir iš Dublino į Šerbūrą,
  • kelionės vadovo paslaugos,
  • ekskursinė programa,
  • kelionės dokumentų sutvarkymas.

 

Neįskaičiuota į kelionės kainą:

  • Medicininių išlaidų draudimas užsienyje,
  • kitos papildomos išlaidos: kai kurių vietovių ir objektų gidų paslaugos (ne lietuvių kalba),miesto transporto bilietai, ausinukų nuoma, miestų turistiniai mokesčiai, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos, bilietai į mokamus objektus.
  • Pageidaujantiems dvivietės kajutės, priemoka - nuo ~100 EUR asm. į vieną pusę.
  • Priemoka už vienvietį kambarį nuo 319 EUR.
  • Papildoma vieta autobuse nuo 190 EUR.
  • **Carrick-a-Rede kabančio tilto ~ 8 Eur;
  • ** “Titaniko“ muziejaus ~ 22 Eur;
  • **Užsisakyti ir apmokėti - kelionės rezervavimo (sutarties sudarymo) metu, savo agentūroje.
  • *MOKAMIEMS OBJEKTAMS TURĖTI: nuo ~120EUR ir nuo ~ 30 GBP.


Apie šalį

Salos viduryje driekiasi lygumos, kurias supa pajūrio aukštumos. Airijos kranto linijos ilgis – 3172 km. Airijos klimatas yra švelnus, bet iškrenta daug kritulių, daugiausiai lyja vakarinėje pakrantėje. Žiemą sniego paprastai būna nedaug, tik aukštesniuose kalnuose pasninga daugiau. Šilčiausia ir mažiausiai lietinga teritorija yra prie Dublino ir rytinė pakrantė. Vidutinė temperatūra sausio mėnesį +7°C, birželio mėnesį apie +19°C. Airijos ekonomika priklauso nuo prekybos. Jos informacinių technologijų ir paslaugų sektoriai yra puikiai išvystyti. Dauguma Airijos gyventojų gyvena miestuose. Tankiausiai apgyvendinta šalies dalis yra apie sostinę Dubliną. Nors tai nėra didelis miestas, tačiau keliautojus traukia turtingas paveldas bei gausybė barų. Dublinas yra uostas. Jis buvo įkurtas 998 m. Pirmieji miesto gyventojai buvo vikingai. Šalies sostine miestas tapo 1922 m., kai buvo paskelbta Airijos nepriklausomybė. Dublinas yra šalies kultūros, ekonomikos ir politikos centras.
Airiai pasaulyje garsėja juoduoju porteriu. Jį 1759 m. pristatė Artūras Ginesas. Šį alų airiai mėgsta gerti aludėse. Airijoje labai populiarus ir pripažįstamas gėrimas yra airiškas viskis. Jis gaminamas iš miežių salyklo, kviečių ar avižų. Jis yra brandinamas septynerius metus. Taip pat pasaulyje yra žinoma airiška kava, kuri būna pagardinta viskiu ir grietinėle. Airijos klimatas yra švelnus, bet iškrenta daug kritulių, daugiausiai lyja vakarinėje pakrantėje. Bet žiemą sniego būna nedaug, tik aukštesniuose kalnuose pasninga daugiau. Šilčiausia ir mažiausiai lietinga teritorija yra prie Dublino ir rytinė pakrantė. Vidutinė temperatūra sausio mėnesį 7°C, birželio mėnesį apie 19°C. Airijos ekonomika priklauso nuo prekybos. Jos informacinių technologijų ir paslaugų sektoriai yra puikiai išvystyti. Dauguma Airijos gyventojų gyvena miestuose.
Tankiausiai apgyvendinta dalis yra apie Dubliną. Dublinas yra Airijos sostinė. Bet tai nedidelis miestas, tačiau keliautojus traukia turtingas paveldas bei gausybė barų. Dublinas yra uostas. Jis buvo įkurtas 998 m. Pirmieji miesto gyventojai buvo vikingai. Šalies sostine miestas tapo 1922 m., kai buvo paskelbta Airijos nepriklausomybė. Dublinas yra kultūros, ekonomikos ir politikos sostinė. Airiai pasaulyje garsėja juodu porteriu. Jį 1759 m. pristatė Artūras Ginesas. Šį alų airiai mėgsta gerti aludėse. Airijoje labai populiarus ir pripažįstamas gėrimas yra airiškas viskis. Jis gaminamas iš miežių salyklo, kviečių ar avižų. Jis yra brandinamas septynerius metus. Taip pat pasaulyje yra žinoma airiška kava, kuri būna pagardinta viskiu ir grietinėle.




Filtrai