Indijos spalvos - Pažintinė kelionė aplankant pasakiškąjį Tadž Mahalą bei kerintį Radžastaną

1199 €
Išvykimas 2023-01-16
Atvykimas 2023-01-23
Pusryčiai ir vakarienė

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 7 n.
Išvykimas 2023-01-16
Atvykimas 2023-01-23
1199€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2023-06-09
Atvykimas 2023-06-16
1359€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2023-10-20
Atvykimas 2023-10-27
1319€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Kelionės vadovo paslaugos
  • Kelionės programa
  • Skrydis su 1 persėdimu
  • 6 nakvynės 3-4* vie6bučiuose su pusryčiais ir vakarienėmis
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Draudimas
  • Vizos
  • Arbatpinigiai
  • Privalomi mokėjimai vietoje: įėjimo bilietai, vietiniai gidai: apie 110 USD

Indijos spalvos | Pažintinė kelionė

Delis • Mandawa • Džaipuras • Fort Amber • Fatehpur Sikri • Agra



Kvepiantis prieskoniais ir svaiginantis gausybe sodrių spalvų. Verčianti susimąstyti istorija, įspūdinga religija, etninė mozaika ir nuostabios vietos, įtrauktos į UNESCO sąrašą. Programoje Indijos kvintesencija ir klasika: kupinas kontrastų Delis, šiuolaikinis pasaulio stebuklas Tadž Mahalas, Rožinis Džaipuro miestas, įspūdingas Gintaro fortas, Fatehpur Sikri – Pergalės miestas. Maršrutas Indijoje: apie 1000 km.
 

Pasiūlymo privalumai

  • ITAKA BURĖ už aukščiausią teikiamų paslaugų kokybę
  • svarbiausios lankytinos vietos Indijoje
  • įspūdingi fortai
  • pasakiškasis Tadž Mahalas
  • kerintis Radžastanas
  • pusryčiai ir vakarienės įskaičiuotos į kainą

1 DIENA.
Kelionės dalyvių atvykimas į oro uostą. Skrydis į Naująjį Delį.

2. DIENA. DELIS
Atvykimas į Indijos sostinę ir šalies politinį centrą NAUJĄJĮ DELĮ. Miesto didybę liudija įspūdingi paminklai ir impozantiški valstybiniai pastatai. Naujasis Delis yra šiuolaikinės Indijos, kontrastų kupino miesto įsikūnijimas, kur greta egzistuoja neįsivaizduojamas turtas ir didelis skurdas, istorija ir modernumas. Senojo Delio lankymas: Jama Masjid – didžiausia Indijos mečetė Raj Ghat – Mahatma Gandžio kremavimo vieta. Pasivaikščiojimas iki Raudonojo forto pastatų – didžiulės citadelės iš raudono smiltainio, įtrauktos į UNESCO sąrašą. Pasivaikščiojimas palei Chandni Chowk – pagrindinę senamiesčio arteriją, kurioje taip pat išsidėstęs šurmuliuojantis turgus. Važiavimas rikša. Naujojo Delio lankytinos vietos: „Qutb Minar“ kompleksas su indų ir islamo architektūros įtaka, Humayuno mauzoliejus – XVI amžiaus Mogolų valdovo kapavietė. Abu šie objektai yra įtraukti į UNESCO sąrašą. Pasivaikščiojimas iki Indijos vartų – 42 metrų triumfo arkos. Panoraminis važiavimas šalia parlamento rūmų ir Prezidento rūmų. Pervežimas į viešbutį. Apgyvendinimas, vakarienė ir nakvynė.

3. DIENA. MANDAVA
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Kelionė į MANDAVĄ. Po pietų pasivaikščiojimas po miestą, vadinamą meno galerija po atviru dangumi. Miesto istorija prasideda XVIII a. Tuomet buvo sukurtos gražios freskos, skirtos papuošti turtingų pirklių namų fasadus, t. y. havelas. Itin spalvingose ir turtingose freskose vaizduojamos erotinio ir religinio gyvenimo scenos. Apgyvendinimas viešbutyje, vakarienė, nakvynė.

4. DIENA. DŽAIPURAS
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Kelionė į DŽAIPURĄ – Radžastano sostinę vadinama Rožiniu miestu. Šis apibūdinimas kilo nuo spalvingųjų senamiesčio pastatų fasadų – jų rožinė spalva simbolizuoja svetingumą. Džaipuras taip pat yra didingų rūmų ir turgų miestas, garsėjantis puikiais rankdarbiais, o taip pat jis yra vienas didžiausių Indijos auksakalystės ir brangakmenių apdirbimo centrų. Apgyvendinimas viešbutyje, vakarienė, nakvynė.

5. DIENA. AMERO FORTAS
Pusryčiai. Kelionė į AMERO FORTĄ – buvusią valdovų būstinę. Važiavimas drambliu arba džipu į forto kalną. Apsilankymas didinguose forto teritorijoje esančiuose gynybiniuose ir rūmų pastatuose. Po pietų ekskursija po Džaipurą: Miesto rūmai – karališkoji rezidencija ir muziejus, kuriame yra Jantar Mantar astronomijos observatorija, įtraukta į UNESCO sąrašą. Praeinama pro Vėjų rūmus, vieną iš labiausiai atpažįstamų miesto pastatų, kurio šimtai langų puošia originalų fasadą. Grįžimas į viešbutį, vakarienė ir nakvynė.

6. DIENA. FATEHPUR SIKRIS
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Kelionė į FATEHPUR SIKRĮ – Pergalės miestą. Aplankymas miesto rūmuose, kurie 14 metų buvo Akbaro Didžiojo imperijos sostinė. Gražiausios iš daugybės buvusios šlovės atminimo vietų yra viešosios ir privačios auditorijos, Mekos mečetės stiliumi suprojektuota Didžioji mečetė ir Penkių aukštų rūmai. Fatehpur Sikris buvo įtrauktas į UNESCO sąrašą 1986 m. Kelionė į Agrą. Apgyvendinimas viešbutyje, vakarienė, nakvynė.

7. DIENA. AGRA
Pusryčiai. Išsiregistravimas. Apsilankymas AGROJE, buvusioje Didžiųjų Mogalų sostinėje: Tadž Mahalas – viena romantiškiausių vietų pasaulyje, sukurta kaip meilės moteriai įrodymas. Ši didžiausia Indijos vizitinė kortelė, pastatyta XVII a. I pusėje, buvo pripažinta vienu iš septynių šiuolaikinių pasaulio stebuklų ir įtraukta į UNESCO sąrašą. Po to lankomas Agros fortas – galinga raudono smiltainio tvirtovė, imperijos miestas, apsuptas 2,5 kilometro sienos, dizaino ir statybos šedevras, taip pat esantis UNESCO sąraše. Kelionė į Delį. Apgyvendinimas viešbutyje, vakarienė ir nakvynė.

8. DIENA.
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Pervežimas į oro uostą ir skrydis į Lietuvą.

Įskaičiuota: 6 nakvynės ***/**** viešbučiuose miestuose arba priemiesčiuose: 2 Delyje, 1 Mandawoje, 2 Džaipure, 1 Agroje; dviviečiai numeriai (galima 1 papildoma lova) su vonios kambariais • maitinimas: 6 pusryčiai, 6 vakarienės • skrydis: Vilnius – Delis – Vilnius (su tarpiniu persėdimu) • kelionė autobusu arba mikroautobusu su oro kondicionieriumi (priklausomai nuo dalyvių skaičiaus) • kelionė į Fort Amber drambliu arba džipu (priklausomai nuo prieinamumo) • kelionės vadovo paslaugos

PASTABOS

  1. Privalomi mokėjimai vietoje: įėjimo bilietai, vietiniai gidai: apie 110 USD, arbatpinigiai: apie 5 USD/diena.
  2. Gydymo išlaidos ir draudimas nuo nelaimingų atsitikimų į kelionės kainą neįskaičiuoti.
  3. Pasiimdami su savimi JAV dolerius, atminkite, kad keitimams priimami nepažeisti banknotai, išleisti po 2001 m.


Apie šalį

Nesvarbu, ar tinginiaujate palmių apsuptame paplūdimyje, tyrinėjate mistines šventyklas ar deritės gatvės turguje, atostogos Indijoje bus įpintos į nepamirštamų įspūdžių skraistę. Užtenka garsiai ištarti – Indija ir nejučia pasklinda prieskonių aromatas, suspindi spalvingi sariai, ausis džiugina su niekuo nesupainiojami ritmai.
Goa pavadinimas girdimas daugelio poilsiautojų lūpose. Šis regionas „pritvirtintas“ prie mažos kišenės šalies vakarinėje pakrantėje. Šiaurės Goa įsišaknijusi didi kultūra, taip pat ir paplūdimio kurortai „Canddim“ ir „Baga“. Tuo tarpu Pietų Goa – apsnūdusio poilsio centras. Tokiose vietose kaip „Arrosim“ ir „Cavelossim“ - prabangūs viešbučiai, baltas smėlis, turkio spalvos vanduo.

O Mumbajus – kosmopolitinis miestas yra toliau nuo Maharashtra pakrantės, puikiai parodo, kaip kultūrų sintezė gali sukurti didmiesčio šedevrą. Kiekviena diena Indijoje bus savita ir nenuspėjama, tačiau, kad ir kurioje šalies dalyje keliaujate, Jus visur pasitiks šiltas sutikimas, spindinti atokaita ir fantastiška virtuvė.
Apsistokite „Maharadžo“ rūmuose, stebėkite Delio gatvių šurmulį, ieškokite Karališkojo Bengalijos tigro, irstykitės Gango upe ar atsipalaiduokite kruize po pietines pakrantes!




Filtrai