Įdomi pažintinė kelionė - Čekijos ir Saksonijos Šveicarija 4d.

219 €
Išvykimas 2020-10-27
Atvykimas 2020-10-30
Pusryčiai

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 3 n.
Išvykimas 2020-10-27
Atvykimas 2020-10-30
219€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Kelionės vadovo paslaugos
  • Kelionė autobusu
  • Ekskursinė programa
  • 3 nakvynės viešbutyje su pusryčiais
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Draudimas
  • *MOKAMIEMS OBJEKTAMS TURĖTI: nuo 50 EUR.

Vroclavas – Čekijos Šveicarija - Saksonijos Šveicarija: Ratheinas, Bastėja, Pilnico rūmai 

Kelionės privalumai

  • Čekijos Šveicarija: gamtos ir žmogaus kūryba.
  • Stebuklingos uolos ir senoviniai tiltai vidurio Europoje – Saksonijos Šveicarija.
  • Pasimėgaukite gamtos vaizdais plaukdami Kamenicos ir Elbės upėmis.

 

Kelionės programa

1 diena

Anksti ryte išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją. Pažintis su Vroclavu* – miestu, pastatytu ant dvylikos Odros upės salų, turinčiu 140 tiltų ir net penkias katedras: Turgaus aikštė, Rotušė, Vroclavo universitetas, Tumsko ir Smėlio salos su seniausia miesto katedra ir sinagoga. Kelionė per Lenkiją. Vakare atvykimas į viešbutį Čekijoje. Nakvynė viešbutyje.

2 diena

Pusryčiai. Išvykimas į nuostabų gamtos kampelį  - Čekijos Šveicariją*,  kur  atsiveria  puiki kanjonų panorama, o kalnai stūkso, primindami mums apie nesuvaldomą gamtos stichiją ir jėgą.  Nacionalinio parko pėsčiųjų takais kylame link Pravčicka brana, didžiausios ir gražiausios smiltainio uolos - tilto Europoje, iškilusios 16 m virš žemės. Rašytojo C.S.Lewiso knygų motyvais sukurtame filme „Narnijos kronikos: liūtas, burtininkė ir drabužių spinta“ keturi vaikai pereina per įspūdingą akmens tiltą žavėdamiesi begaliniais Narnijos miškais. Narnijos vaidmenį šiame filme „suvaidino“ pasakiško grožio Čekijos Šveicarija ir jos simbolis Pravčicka brana. Nuo Rudolfo akmens, Vilhelminos sienos ir Marijos uolos apžvalgos aikštelių atsiveriantis kvapą gniaužiantis kraštovaizdis pakeri kiekvieną. Besigrožėdami kalnų vaizdais, leidžiamės prie Kamenicos upės, kur pradedame plaukimą upe*, išgraužusia sau vagą smiltainio uolose ir tekančią tarpekliu. Praplaukiame suakmenėjusią šeimą ir net visą zoologijos sodą – liūtą, dramblį, kiškį, gyvatę...  Laisvas laikas. Grupės pageidavimu pietūs tradicinėjė čekiškoje užeigoje, ragausite nacionalinius čekų patiekalus, puikų čekišką alų, žolelių arbatą... Išvykimas į nakvynės vietą. Nakvynė viešbutyje.

  

3 diena

Pusryčiai. Išvykimas į Vokietiją. Kelionė vaizdingomis Drezdeno apylinkėmis. Aukštai kylančios uolos, išraižytos gilių tarpeklių, besitęsiančios lygumos, nuostabios reljefo formos (bokštai, adatos, arkos, tiltai), tai - „Saksonijos Šveicarija“. Maršrutas tęsiasi palei Elbės upę, kurios pakrantėje pastatytos didingos pilys. Kelionė į Ratheiną. Per kelias eras lietus ir šaltis iš smiltainio, nusėdusio prieš ~80 mln. metų, išskaptavo daugybę gotikinių bokštų ir bokštelių, smailių ir kupolų atskirtų tarpeklių, kuriais šniokščia veržlūs upeliai ir kriokliai. Čia pateksite į uolų, stačių šlaitų ir akmeninių sienų labirintus. Eidami akmeniniu (76 m ilgio) “Bastėjos” tiltu grožėsitės nuostabiausia gamtos panorama Vokietijoje: kabančios uolos, skardžiai, arkos, *akmeninis miestas... Nedidelis žygis Bastėjos ir Ratheino apylinkėse. Esant galimybei kelionę tęsiame romantišku *plaukimu Elbės upe iki Pirnos miestelio. Kelionė į Pilnico rūmus*, kuriuos Saksonijos kunigaikštis Augustas Stiprusis panoro pastatyti „rytietišku stiliumi“. Apžiūrime baroko ir renesanso stiliais pastatytą rūmų kompleksą: „rūmus prie vandens“ ir „rūmus ant kalvos“. Pasivaikštome po nuostabų parką su kaštonų alėjomis.I švykimas iš Pilnico. Kelionė per Vokietiją. Vakare atvykimas į viešbutį Lenkijoje. Nakvynė viešbutyje

4 diena

Pusryčiai. Išvykimas į Lietuvą. Kelionė per Lenkiją. Naktį grįžimas į Lietuvą.

Atstumas

Kelionės metu nuvažiuojama ~ 2800 km.

Įskaičiuota į kelionės kainą:

  • Kelionė autobusu,
  • 3 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais dviviečiuose/ dviviečiuose su pristatoma lova kambariuose,
  • kelionės vadovo paslaugos,
  • ekskursinė programa,
  • kelionės dokumentų sutvarkymas.

 

Neįskaičiuota į kelionės kainą:

  • Medicininių išlaidų draudimas užsienyje,
  • kai kurių vietovių ir objektų gidų paslaugos (ne lietuvių kalba), miesto transporto bilietai, ausinukų nuoma, miestų turistiniai mokesčiai, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos, bilietai į mokamus objektus.
  • Papildoma vieta autobuse nuo 80 EUR.
  • Priemoka už vienvietį kambarį nuo 35 EUR.
  • *MOKAMIEMS OBJEKTAMS TURĖTI: nuo 50 EUR.


Apie šalį

Poilsis Čekijoje itin mėgiamas turistų. Ši šalis lankytojams gali pasiūlyti ne tik istorinius paminklus, pažintį su nuostabia sostine Praha, bet ir įvairų gamtovaizdį (kalnai, tvenkiniai, urvai), suteikiantį puikias galimybės aktyviam sportui kalnuose, taip pat kurortus su mineralinio vandens šaltiniais.
Poilsis Čekijos kalnuose pamėgtas šeimų, jaunimo, aktyvių keliautojų, norinčių ištrūkti iš miesto šurmulio ir pasinerti į gamtos prieglobstį.

Praha – viena gražiausių Europos sostinių. Magiškas auksinis miestas visada žavingas ir originalus, ir pramogauti ir verslo tikslais čia vyksta vis daugiau žmonių. Istorinis miesto branduolys - gotikinė Šv. Vito katedra su karališkaisiais rūmais, matomas iš viso miesto. Karlovy Varai žinomi dėl savo gausių karštųjų versmių, kasmet čia vyksta tarptautinių filmų festivalis.
Čekijoje galime rasti virš 30 spa kurortų. Keli šimtai natūralių šaltinių, dideli mineralais turtingo purvo klodai padėjo Čekijai pasaulio spa industrijoje užimti aukštą poziciją. Kelionės į Čekiją metu kiekvieną nustebins nuostabus Čekijos gamtos grožis: Moravijos nacionalinis parkas, vienas unikaliausių Čekijos gamtos kampelių - Ardšpatų nacionalinis parkas, “Čekų rojus“, stalaktitų ir stalagmitų urvai, plaukimas laivu požemine upe grožintis Macochos urvais, gamtovaizdį puikiai papildo Trosky, Kromeriž, Sychrovo, Lednice pilys. Neišdildomų įspūdžių paliks žygiai nacionalinio parko pėsčiųjų takais, besigėrint nuostabiais kanjonais, įspūdingomis uolomis.
Kelionė į Čekiją ir pažintis su šalimi, tai puiki galimybė ir būdas įdomiai praleisti ilgesnį savaitgalį ar išeitis turintiems tik keletą laisvų dienų trumpoms atostogoms.
 




Filtrai