Pažintinė kelionė - savaitgalis Lietuvos pajūryje aplankant Pamario kraštą 3 d.

116 €
Išvykimas 2020-10-02
Atvykimas 2020-10-04
Pusryčiai

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 2 n.
Išvykimas 2020-10-02
Atvykimas 2020-10-04
116€
arba
Pirkti
Trukmė 2 n.
Išvykimas 2020-10-23
Atvykimas 2020-10-25
129€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Kelionės vadovo paslaugos
  • Kelionė autobusu
  • Ekskursinė programa
  • 2 nakvynės viešbutyje su pusryčiais
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Kai kurie mokami objektai

Rusnė - Švėkšna - Ventės Ragas - Nemuno delta - Palanga - Kretinga - Mosėdis - Orvydų sodyba - Japoniškas sodas - Klaipėda

  • Pažintis su vasaros sostine Palanga ir poilsis prie Baltijos jūros!
  • Aplankysite romantišką Pamario kraštą - lietuviškąją Veneciją ir Ventės Ragą!
  • Plaukiosite laiveliu Kuršių mariomis ir Nemuno delta.
  • Ekskursija ir laisvalaikis Klaipėdoje.
  • Aplankysite grafų Tiškevičių dvaro rūmus Kretingoje 

 

1 diena. Keliaujame į gamtine įvairove ir sudėtinga istorija  išsiskiriantį Pamario kraštą, kuris iki šių dienų vis dar puoselėja Didžiosios ir Mažosios Lietuvos etninių regionų kultūrą. Vykstame į Švėkšną – Šilutės rajono miestelis, kuriame aplankysime gotikinio stiliaus raudonų plytų bažnyčią, senąjį Švėkšnos dvaro sodybos kompleksą ir vieną gražiausių Žemaitijos parkų. Toliau vykstame į Rusnę - vienintelį Lietuvos miestelį saloje, įsikūrusį Nemuno deltoje tarp Skirvytės ir Atmatos upių. Jei bus galimybė, lankysimės etnografinėje žvejo sodyboje*. Vykstame į Ventės ragą - tikrą rojaus kampelį gamtos mylėtojams. Tai labiausiai į vakarus nutolęs Šilutės rajono taškas. Aplankysime paukščių žiedavimo stotį*, apžiūrėsime ornitologijos muziejų, išdailintais ketaus ornamentais geležiniais laiptais kopsime į jau šimtą metų veikiantį švyturį. Keliausime į romantišką Mingės (Minijos) kaimą, kuris dėl savo unikalaus gamtovaizdžio vadinamas „Lietuviškąja Venecija“. Laiveliu plaukiosime* Nemuno delta ir Kuršių mariomis, pageidaujantys galės paragauti šio krašto virtuvės pasididžiavimo – žuvienės*. Toliau keliaujame į Klaipėdą. Jūsų lauks ekskursija po uostamiestį. Susipažinsime su seniausiu Lietuvos miestu, jo istorija. Pasivaikščiosite jaukiais menininkų kiemeliais. Laisvas laikas, kurio metu galėsite pavakarieniauti restorane ar išgerti puodelį kavos jaukioje senamiesčio kavinėje. Nakvynė viešbutyje Klaipėdoje.

2 diena. Pusryčiai. Keliaujame į didžiausią Europoje japonišką sodą*, kuris užima 16 ha plotą. Sodas sukurtas ir tebekuriamas pagal senąsias japoniško sodo tradicijas, atkartojant natūralią gamtą, kur nė vienas elementas neturi išsiskirti. Svarbiausia – subalansuota visuma ir dermė. Tai – susikaupimo ir savęs pažinimo vieta. Čia auga tūkstančiai bonsai medelių, sakuros, sodą puošia tvenkiniai, akmenys. Arbatos namelyje pasimėgausite japoniška žaliąja arbata*, pamaitinsite laimę nešančius japoniškus karpius ir pabendrausite su sodo kūrėjais. Tikimės, kad ir Jums sodas taps vieta, kur susitiksite su Grožiu ir Harmonija. Keliaujame į Palangą. Atvykus Jūsų lauks apžvalginė ekskursija po vasaros sostinę. Laisvas laikas skirtas poilsiui ir maudynėms Baltijos jūroje. Pageidaujantys galės apsilankyti grafo Tiškevičiaus dvaro rūmuose* esančiame gintaro muziejuje ir botanikos parke. Palangos botanikos parko plotas siekia iki 100 ha su medelynais, pievomis, gėlynais, vandens telkiniais. Pageidaujantys galės apsilankyti ir Birutės kalne - tai aukščiausia Palangos kopa, jau nuo XVII a. pažymėta visuose stambesniuose žemėlapiuose. Birutės kalno pavadinimas siejamas su romantiška legenda apie šventą ugnį kūrenusią vaidilutę Birutę, kunigaikščio Kęstučio žmoną ir Vytauto motiną. Būnant Palangoje privaloma aplankyti Palangos tiltą! Vakare grįžtame į viešbutį Klaipėdoje.

3 diena. Pusryčiai. Vykstame į Kretingos grafų Tiškevičių XIX a. dvaro rūmus*. Rūmuose nuo 1992 metų veikia Kretingos muziejus, kurio eksponatai pasakoja apie buvusią Tiškevičių šlovę. Kretingos dvaro sodyba ir parkas plyti 38,5 ha plote. Parko medynų daugumą sudaro klevai, liepos, ąžuolai ir kaštonai. Įstiklintoje trijų aukštų oranžerijoje – Žiemos sode - visais metų laikais žaliuoja ir žydi egzotiški pietų kraštų augalai, čia puikiai jaučiasi ir balinių vėžliukų šeimyna bei margaspalvė papūgėlė Barbora, kuriuos Žiemos sodui padovanojo mažieji gamtos mylėtojai. Keliaujame į Mosėdį, kuris Lietuvoje ir Europoje žymus savo akmenų muziejumi*. 1957 metais muziejų kaip akmenų kolekciją pradėjo kurti gydytojas Vaclovas Intas. 1979 metais oficialiai atidarytame Unikalių akmenų muziejuje buvo apie 5000 riedulių, suvežtų iš įvairių Lietuvos vietovių. Šiandien senajame malūne įkurta istorinė ekspozicija. Rieduliai išdėstyti pagal kilmę, grupelėmis sudaro natūralaus riedulyno vaizdą. Lauko ekspozicijoje, 14 ha plote Bartuvos upės slėnyje, guli girnos, nutiesti akmeniniai laiptai, takai, grindiniai, tilteliai, atraminės sienelės, stalai, skulptūros. Čia yra apie 200 didelių riedulių. Visi jie į Lietuvą kartu su ledynais atslinko iš Suomijos, Alandų salų, Botnijos įlankos ir Švedijos. Iš Mosėdžio keliaujame į Salantų regioninį parką, kur netoli Salantų miestelio yra įsikūrusi Orvidų sodyba. Tai nuostabi vieta tiek dėl sukurtos aplinkos, tiek dėl atmosferos. Orvidų sodyboje – muziejuje* Jūs atrasite daug V. Orvido bei kitų menininkų darbų iš akmens ir medžio. Kiekvienas muziejaus akmuo yra kažkuo ypatingas, savitas, stebinantis. Muziejuje po atviru dangumi gausu takelių, kuriais eidami apžiūrėsite galingas akmens bei medžio kompozicijas. Vakare grįžtame namo.

Mokami objektai:

  • Plaukimas laivu po Kuršių marias ~150-200 EUR/grupei (kaina priklauso nuo grupės dydžio); galima užsakyti žuvienę ~4 EUR/asm.
  • Etnografinė žvejo sodyba-muziejus Rusnėje ~1 EUR/asm., lengvatinis ~0,50 EUR/asm.
  • Ornitologinės stoties paukščių migracijos ekspozicija ~3 EUR /asm., ~2 EUR moksleiviams, studentams, pensininkams.
  • Ekskursija po tinklais Ventės rage  ~1 EUR/asm., lengvatinis ~0,50 EUR/asm.
  • Akmenų muziejus ~3,00 EUR/asm., studentams, moksleiviams ~1,00 EUR, gido paslaugos ~10 EUR/grupei.
  • Orvydų sodyba ~4,00 EUR/asm., studentams, neįgaliesiems ~3 EUR, vaikams ~2,00 EUR.
  • Japoniški sodai ~6 EUR/asm; vaikams iki 16 metų ~3 EUR, studentams, senjorams ~4,5 EUR, gido paslaugos ~30-50 EUR/grupei, Japoniška arbata ~3 EUR.
  • Palangos gintaro muziejus ~4,00 EUR/asm., turintiems lengvatą ~2,00 EUR.
  • Kretingos muziejus – Tiškevičių dvaras ~5,00 EUR/asm., turintiems lengvatą ~1,20/2,00 EUR, gido paslaugos ~15 EUR/grupei; ekskursija po dvaro parką ~6 EUR (kaina priklauso nuo grupės dydžio).
  • Vietiniai gidai ir ausinukų nuoma ~ 8 EUR.

 

Į kelionės kainą įskaičiuota:

  • kelionė autobusu
  • 2 nakvynės viešbutyje su pusryčiais
  • kelionės vadovo paslaugos
  • ekskursinė programa
  • kelionės dokumentų sutvarkymas

 

Į kelionės kainą neįskaičiuota:

(*) – bilietai į mokamus objektus, vietinių gidų paslaugos ir ausinukų nuoma, vakarienė HBH.
 


Apie šalį

Keliavimas ir poilsis Lietuvoje - puiki alternatyva atostogoms užsienyje. Šią vasarą Jums siūlome puikią progą pažinti Lietuvą! Užburianti, ramybe alsuojanti gamta, daugybė ežerų bei visa galybė pačių įdomiausių pramogų...
 




Filtrai