Arbata su tigrais Ceilone - nuostabi pažintinė kelionė po Šri Lanką! 11 n.

1699 €
Išvykimas 2021-03-31
Atvykimas 2021-04-11
Pusryčiai ir vakarienė

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 11 n.
Išvykimas 2021-03-31
Atvykimas 2021-04-11
1699€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Skrydis
  • Gido paslaugos
  • 11 nakvynių 3* viešbučiuose su pusryčiais ir vakarienėmis
  • Kelionė autobusu Šri Lankoje
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Draudimas
  • Vizos
  • Kai kurie mokami objektai

1 DIENA.
Dalyvių susirinkimas oro uoste. Skrydis maršrutu: Lietuva– Kolombas.

2 DIENA. PINNAWALA – DAMBULA.
Skrydis į Šri Lanką. Pervažiavimas į PINNAWALA vietovę. Tai pirmasis pasaulyje dramblių ūkis ir prieglauda, atkreipęs pasaulio dėmesį į mažėjančio šių gražių gyvūnų populiacijos problemą. Vykimas DAMBULĄ. Apsilankymas uolų šventyklų komplekse, įtrauktame į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Tai vienos gražiausių šventyklų Šri Lankoje. 2000 m² plote galima išvysti 150 sieninės tapybos kūrinių, sukurtų XVIII a., ir vieną didžiausių pasaulyje Budos atvaizdų, iškaltą uoloje. Vykimas į viešbutį Sigiriya / Anuradhapura apylinkėse. Apgyvendinimas viešbutyje, vakarienė ir nakvynė.

3 DIENA. ANURADHAPURA.
Pusryčiai. Vykimas į ANURADHAPURA – buvusią Ceilono sostinę, kuri geriausiais savo laikais turėjo daugiau kaip 2 mln. gyventojų. Miestas išgarsėjo ne tik dėl savo dydžio, bet visų pirma dėl nuostabios architektūros. Iki šių dienų lankytojai nepaliauja žavėtis Anuradhapuros šventyklomis. Apsilankymas: šventasis medis Sri Maha Bohdhi, kilęs iš skiepo medžio, po kuriuo meditavo Buda, kai pasiekė nušvitimą. Tai seniausias pasaulyje,paminėtas rašytiniuose šaltiniuose, medis, kuriam jau daugiau nei 2200 metų. Toliau programoje – įspūdingi II a. prieš mūsų erą egzistavusių Bronzinių rūmų griuvėsiai, monumentalioji Ruanvelio Didžioji stupa ir IV a. Budos statula, laikoma viena švenčiausių medituojančio Budos skulptūrų visame Ceilone. Paskutinis kelionės punktas yra Isurumuniya – uolinė šventykla, išlikusi nuo III amžiaus prieš mūsų erą, žinoma dėl garsiųjų uolinių raižinių. Grįžimas į viešbutį, vakarienė ir nakvynė.

4 DIENA. POLONNARUVA – MINERIJOS NACIONALINIS PARKAS.
Pusryčiai. Vykimas į kadaise Ceilono sostine buvusį POLONNARUVĄ, įkurtą viduramžių laikais. Visa archeologinio parko teritorija yra įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą. Apsilankymas didinguose buvusios sostinės griuvėsiuose: karališkuosiuose rūmuose, auditorijoje, pirtyse, induistų šventyklose ir Atadage šventykloje, dar žinomoje kaip Budos danties šventykla. Vykimas į vieną didžiausių ir įdomiausių Šri Lankos nacionalinių parkų - MINNERIJĄ, kurios teritorijoje driekiasi didžiulės pelkės - namai įvairioms gyvūnų rūšims: laukiniams drambliams, egzotiniams paukščiams (daugiau nei 160 rūšių), ropliams ir įvairiaspalviams drugeliams. Popietinis safaris parke – nepamirštamas nuotykis laukinės gamtos apsuptyje. Grįžimas į viešbutį, vakarienė ir nakvynė.

5 DIENA. SIGIRIJA – MATALE – KANDIS.
Pusryčiai. Vykimas į vieną įdomiausių programos punktų – uolinės tvirtovės SIGIRIJOS griuvėsius. Stulbinančio grožio tvirtovė – dar vienas paminklas iš UNESCO paveldo sąrašo – stūkso ant didžiulės uolos ir, nepaisant laiko tėkmės, nepaliauja žavėti savo Veidrodžio siena, Vandens sodais ir senesnėmis nei 1500 metų freskomis. Trumpas kopimas į fortą. Vykimas į KANDĮ su sustojimu MATALĖJE: apsilankymas Prieskonių sode. Kandis yra paskutinė senovinio Ceilono sostinė, kultūros, meno ir amatų lobynas. Apsilankymas šventykloje, kurioje saugoma budistų relikvija – Budos dantis – ir pasivaikščiojimas po vietinį turgų. Vakare tradicinių šokių pasirodymas. Apgyvendinimas viešbutyje Kandžio apylinkėse, vakarienė, nakvynė.

6 DIENA. KANDYIS – NUVARA ELIJA.
Pusryčiai. Ekskursija po Kandį motorikšomis, vadinamaisiais „tuktukais“, kurie yra pagrindinė transporto priemonė Šri Lankoje. Kelionė Į NUVARĄ ELIJĄ, labiausiai lankomą Šri Lankos kalnų turistinę vietovę. Maršrutas veda tarp šimtų, terasomis išsidėsčiusių, arbatos, pagrindinio salos eksporto produkto, plantacijų. Pasivaikščiojimas po gražias apylinkes ir žavų britų kolonijinio stiliaus miestelį. Apsilankymas vienoje iš arbatos plantacijų. Apgyvendinimas viešbutyje Nuvara Elijos apylinkėse, vakarienė, nakvynė.

7 DIENA. PANADURA/WAIKKAL.
Pusryčiai. Išvykimas link KITULGALOS, kur buvo filmuojamas „Oskarą“ pelnęs filmas „Tiltas per Kvai upę“. Panoraminių vaizdų pilna kelionė autobusu per Kolombą. Pervežimas į PANADURA arba WAIKKAL apylinkes, apgyvendinimas viešbutyje, vakarienė ir nakvynė.

8-12 DIENA. POILSIS.
Pusryčiai. Laisvalaikis poilsiui. Vakarienė, nakvynė.

13 DIENA.
Pusryčiai paketo pavidalu. Išsiregistravimas iš viešbučio, vykimas į oro uostą ir skrydis į Lietuvą. Grįžimas į Lietuvą.


Apie šalį

Nuo visame pasaulyje žinomų arbatos plantacijų iki Nacionalinių parkų su safariais, sugundys Jus atsitraukti nuo paplūdimio. Šalis dažnai vadinama „Indijos Liūte“ Čia pakankamai didelis kultūrinis skirtumas, kad jaustumėtės egzotiškai, tačiau tuo pačiu itin paprastai ir lengvai. Maistas fantastiškas, plačiai naudojama anglų kalba, o tinkamas salos dydis leis sutalpinti daug lankytinų vietų per ganėtinai trumpą laiką. Pagrindinė turistinė zona tęsiasi tar Nwgombo ir Galės. Čia futbolo aikštės dydžio smėlio ruožas, skalaujamas Indijos vandenyno, o akys gėrisi dangoraižių dydžio palmėmis. Upės ir įlankos susilieja su jūra, todėl vandens sporto mėgėjai galės įgyvendinti savo sumanymus.

Ilgesnė nei 2000 metų istorija paliko ryškią žymę Šri Lankoje. Saloje, mažesnėje už Škotiją telpa begalė stulbinančių dalykų.
Net 8 UNESCO pasaulio paveldo objektai. Kartu su gerai išvystyta infrostruktūra ir gausybe aukštos klasės viešbučių, neabejotinai pranoks lūkesčius. Besitęsiantys paplūdimiai, senovės palikimas, draugiški žmonės, geros kainos, garsioji arbata, kokybiškas maistas ir drambliai traukia visus keliautojus, nuo saulės ir nuotykių ieškotojų iki maisto ir kultūros mylėtojų!




Filtrai