Pavasario savaitgalis niekada nemiegančiame mieste - Tel Avive!

335 €
Išvykimas 2021-03-13
Atvykimas 2021-03-16
Pusryčiai

Kelionės datos ir kainos:

Viešbutis Blue Sea Marble 3* Pusryčiai
Trukmė 3 n.
Išvykimas 2021-03-06
Atvykimas 2021-03-09
345€
arba
Pirkti
Viešbutis Prima City Hotel 3* Pusryčiai
Trukmė 3 n.
Išvykimas 2021-03-06
Atvykimas 2021-03-09
360€
arba
Pirkti
Viešbutis Lily & Bloom Boutique Hotel 4* Pusryčiai
Trukmė 3 n.
Išvykimas 2021-03-06
Atvykimas 2021-03-09
600€
arba
Pirkti
Viešbutis Blue Sea Marble 3* Pusryčiai
Trukmė 3 n.
Išvykimas 2021-03-13
Atvykimas 2021-03-16
335€
arba
Pirkti
Viešbutis Prima City Hotel 3* Pusryčiai
Trukmė 3 n.
Išvykimas 2021-03-13
Atvykimas 2021-03-16
350€
arba
Pirkti
Viešbutis Lily & Bloom Boutique Hotel 4* Pusryčiai
Trukmė 3 n.
Išvykimas 2021-03-13
Atvykimas 2021-03-16
590€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Skrydis
  • TAVO GIDAS profesionalios konsultacijos ir visa reikalinga pagalba
  • Rankinis bagažas
  • Apgyvendinimas su pusryčiais
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Draudimas
  • Ekskursijos
  • Pervežimas iš oro uosto iki viešbučio
  • Asmeninės išlaidos

Viešbutis

Blue Sea Marble 3*

Viešbutis įsikūres Tel Avivo centre, vos už 100 metrų nuo paplūdimio. Visuose numeriuose yra kabelinės televizijos kanalus rodantys plokščiaekraniai televizoriai ir vonios kambariai su dušais. Iš kai kurių numerių matyti jūra. Apylinkėse rasite daugybę barų ir restoranų. Per 10 minučių nueisite iki garsiojo Carmel turgaus.
Oficialus viešbučio tinklapis: https://www.blueseamarble.co.il/
Keliautojų nuotraukos ir atsiliepimai: https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293984-d6000722-Reviews-Blue_Sea_Marble_Hotel-Tel_Aviv_Tel_Aviv_District.html

Viešbutis

Prima City Hotel 3*

Šis modernus viešbutis įsikūręs centriniame Tel Avive, tarp smėlio paplūdimių ir prekybos rajono „Dizengoff”. Ryte galėsite pasistiprinti izraelietiškais pusryčiais, o dienos metu – paskanauti gėrimų ir užkandžių lauko kavinėje. Registratūroje siūloma nemokamai pasiskolinti dviračius ir jais nuvažiuoti iki Tel Avivo pajūrio alėjos, iki kurios – 200 metrų.
Oficialus viešbučio tinklapis: https://www.prima-hotels-israel.com/prima-city-tel-aviv-hotel
Keliautojų nuotraukos ir atsiliepimai: https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293984-d301928-Reviews-Prima_City_Tel_Aviv_Hotel-Tel_Aviv_Tel_Aviv_District.html

Viešbutis

Lily & Bloom Boutique Hotel 4*

Viešbutis įsikūręs patogioje vietoje, šalia lankytinų objektų. Stilingai įrengtas, su visais patogumais.
 


Apie šalį

Tel Avivas – Izraelio didmiestis, įsikūręs šalies vakaruose, Viduržemio jūros pakrantėje. Tel Avivas yra didžiausias šalies uostamiestis ir svarbus prekybos centras. Be to, miestas išsiskiria muziejų gausa, todėl kelionė į Tel Avivą neabejotinai bus įdomi ir turininga. Viena iš mėgstamų turistų pramogų – pasivaikščiojimas miesto centre išsiraizgiusiomis, siauromis gatvelėmis, kurias supa seni pastatai, kiek atokiau dangun kyla nauji dangoraižiai. Miestas žavus ne tik dėl senosios ir naujosios kultūrų dermės. Be kultūrinės programos, čia taip pat netrūksta pramogų paplūdimyje ir verdančio naktinio gyvenimo: miestas garsėja gausybe klubų, barų ir restoranų, todėl galima drąsiai teigti, kad Tel Avivas niekada nemiega. Tel Avivo šiaurės vakarinėje dalyje esančiame uoste įsikūrusi gausybė barų, naktinių klubų ir kavinių, todėl ši miesto zona ypač atgyja vakarais. Miestas turistams patrauklus ir dėl savo gamtos: jis labai žalias, čia netrūksta parkų, skverų ir sodų.

Tel Avivo paplūdimiai laikomi vienais geriausių pasaulyje, be to, jie driekiasi per visą miestą. Miesto paplūdimiuose siūloma daugybė vandens sporto pramogų arba galima tiesiog mėgautis šilta jūra ir saulės spinduliais – Tel Avive net apie 300 dienų per metus šviečia saulė.

Šiame mieste veikia vienas moderniausių atrakcionų parkų, kuriame galima išbandyti net 30 įvairiausių atrakcionų, skirtų tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

Svarbiausios lankytinos vietos Tel Avive:

  • Yarkon parkas – populiariausias ir didžiausias miesto parkas, įsikūręs greta ilgiausios Izraelyje Yarkon upės. Nors parkas visai netoli centro, jame galima pasislėpti nuo miesto šurmulio ir mėgautis gamtos grožiu. Tai urbanistinis parkas, garsėjantis Rokach ir Balvi bulvarais. Vaikštinėjant po parką galima išvysti apie 3 500 augalų rūšių, pamatyti didžiulę kaktusų kolekciją, kurių dauguma turistus stebina neregėto grožio žiedais. Šiame parke neretai organizuojami įspūdingo masto koncertai ir kiti renginiai.
  • Safario zoologijos sodas. Dar vienas objektas, kurį būtina aplankyti svečiuojantis Tel Avive – tai didžiausias Artimuosiuose Rytuose Safario zoologijos sodas, įsikūręs visai netoli Tel Avivo. Šis zoologijos sodas ypatingas tuo, jog visi jame esantys gyvūnai po sodo teritoriją gali vaikščioti nevaržomai. Iš viso šiame sode vaikštinėja apie 1600 gyvūnų, iš kurių 68 rūšių žinduoliai, 25 rūšių ropliai ir 130 rūšių paukščiai.
  • Paukščių parkas. Dar viena lankytina vieta, kurioje galima susipažinti ne tik su vietos, bet ir viso pasaulio gyvūnija, tai Tel Avive veikiantis Paukščių parkas. Parkas išsiskiria ne tik didele paukščių įvairove, čia taip pat galima išvysti įvairiausių roplių, susipažinti su turtinga atogrąžų augmenija.
  • „Baltuoju miestu“ vadinamas Tel Avivo rajonas, turistus viliojantis ypatingas bauhaus stiliaus pastatais. 1920 ir 1930 m. nemažai Europoje žinias gilinusių žydų architektų atvyko į Tel Avivą, turėdami tikslą atkurti Europoje gyvavusią kavinių kultūrą. Taip buvo sukurta ši modernistinio stiliaus pastatais pasižyminti dalis, išsiskirianti asimetrija, funkcionalumu ir paprastumu. 2003 m. UNESCO šią miesto dalį įtraukė į Pasaulio paveldo sąrašą.
  • Jafa  – senovinis miestas ir senovės Izraelio uostas. Buvusio miesto teritorijoje ir dabar yra išlikę nemažai bažnyčių ir vienuolynų, priklausančių skirtingoms krikščionybės konfesijoms. Senuosiuose namuose veikia menininkų dirbtuvės, teatrai, parduotuvės, kavinės ir restoranai, turistai taip pat gali apsilankyti sendaikčių turguje. Senajame mieste taip pat vertėtų aplankyti čia įsikūrusius muziejus ir galerijas, pasivaikštinėti po senąjį Jafos uostą – seniausią veikiantį uostą pasaulyje. Dėl unikalios istorija dvelkiančios atmosferos Jafa itin mėgiama ir lankoma turistų.
  • Šv. Petro bažnyčia. Jafos uoste esanti Šv. Petro bažnyčia yra vienas didžiausių ir gražiausių čia esančių pastatų. Ši bažnyčia buvo pastatyta 1654 m., tačiau vėliau ne kartą sugriauta. Šiandien matoma bažnyčia statyta XIX a. pabaigoje. Savo stulbinančia išvaizda bažnyčia traukia daugelio turistų žvilgsnį: aukštos lubos, vitražiniai langai ir prašmatnios marmuro sienos.
  • Tel Avivo meno muziejus. Kelionė į Tel Avivą neįsivaizduojama be apsilankymo viename didžiausių Izraelio muziejų – Tel Avivo meno muziejuje. Šis muziejus atidarytas dar 1932 m. ir šiandien jame eksponuojama didelė meno kūrinių kolekcija. Muziejuje eksponuojami tokių garsių Izraelio ir kitų šalių menininkų kaip S. Dali, K. Monė, P. Pikaso, G. Klimto, V. Kandinskio, H. Muro, A. Rodino, P. Sezano, M. Šagalo, A. Archipenko darbai.
  • Žydų diasporos muziejus. Tel Avive įkurtame Žydų diasporos muziejuje galima susipažinti su nepaprasta žydų tautos istorija ir viso pasaulio žydų bendruomenės gyvenimu. Tai vienas didžiausių muziejų pasaulyje, įkurtas Tel Avivo universiteto miestelyje.
  • Neve Tzedek – vienas seniausių miesto rajonų, įkurtas dar 1887 m. Šį rajoną dėl jo jaukių ir pasivaikščiojimams tinkamų gatvelių, gausybės galerijų, parduotuvių ir kavinių ypač mėgsta turistai. Dar vienas Neve Tzedek rajone esantis išskirtinis ir turistų lankomas objektas – Tachana – 1892 metais pastatyta Jafos geležinkelio stotis. Geležinkeliu senasis Jafos uostas buvo sujungtas su Jeruzale. Dabar stoties pastatas veikia kaip kultūros ir prekybos centras.
  • Izraelio žemės muziejus. Svarstantiems, ką pamatyti Tel Avive dar, vertėtų nukeliauti į Izraelio žemės muziejų (Eretz Israel) – vieną didžiausių muziejų visame Izraelyje, kuriame eksponuojami archeologiniai radiniai ir žmogaus dirbinių kolekcija iš įvairių Izraelio istorijos laikotarpių.
  • Izraelio karinių pajėgų istorijos muziejuje (Batey Haosef) galima susipažinti su Izraelio karinių pajėgų istorija. Muziejus įsikūręs pietinėje miesto dalyje, greta Tachana geležinkelio stoties.
  • Mini Izraelis. Lankantis Tel Avive rekomenduojama nuvykti į už 42 km pietryčių kryptimi nutolusį Mini Izraelio parką. Mini Izraelis – vienas didžiausių šalies muziejų, kuriame atvaizduotas šalies kraštovaizdis, istorinės įžymybės ir pastatai, taigi tai puikiausia galimybė aplankius tik vieną vietovę susipažinti su visos šalies kultūra. Muziejaus lankytojai gali išvysti Raudų sienos, El Akso mečetės, Jėzaus Gimimo bazilikos, pirmųjų Tel Avivo pastatų ir kitus maketus. Muziejus įsikūręs 6 000 m2 teritorijoje.

 
 




Filtrai