Naujieji metai Venecijoje! 5 d.

305 €
Išvykimas 2020-12-29
Atvykimas 2021-01-02
Pusryčiai

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 4 n.
Išvykimas 2020-12-29
Atvykimas 2021-01-02
305€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Kelionės vadovo paslaugos
  • Kelionė autobusu
  • Ekskursinė programa
  • 4n. su pusryčiais
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Draudimas

Kelionės programa

1 diena

Anksti ryte išvykimas iš Lietuvos. Kelionė per Lenkiją, Čekiją  su trumpais sustojimais poilsiui. Atvykimas į nakvynės vietą. Nakvynė viešbutyje.

2 diena

Pusryčiai. Išvykimas į *Vieną. Ekskursija po senamiestį pėsčiomis: Marijos Teresės aikštė, Hofburgas – didingas Habsburgų dinastijos rūmų kompleksas, liudijantis svarbiausius senosios ir XX a. Austrijos bei Europos įvykius, Maro kolona – paminklas 75 tūkstančiams maro aukų, gotikos šedevras – *Šv. Stepono katedra, tapusi svarbiausiu miesto simboliu, garsioji Vienos opera, paminklas genialiajam Mocartui – viena iš pagrindinių kompozitoriaus pagerbimo vietų, antikinę šventovę primenantis parlamentas ir miesto valdžios rezidencija – rotušė. Laisvo laiko metu siūloma tiesiog pasėdėti vienoje iš garsiųjų Vienos kavinių ir pasimėgauti puodeliu aromatingos kavos, kąsneliu tikro austriško štrudelio... Kelionė per Austriją, Italiją. Atvykimas į  nakvynės vietą. Nakvynė viešbutyje.

  

3 diena

Pusryčiai. Kelionė laivu į Murano salą Venecijos lagūnoje. Kelionės metu pro akis praplauks lagūnos salų ir salelių vaizdai. Atplaukimas į *Murano salą – stiklo lopšį. Dar ir šiandien stiklo dirbtuvės - salos ekonomikos variklis. Stiklas – tai kažkas nepaprasto, trapaus ir kartu amžino. Murano saloje kasdien gimsta tūkstančiai „murrinų“ – amžinai žydinčių stiklinių gėlyčių. Stiklo gamybos istorija sekama Murano gatvėse – ant dažno namo sienų galima pamatyti ištapytas stiklapūčių darbo akimirkas, mažos parduotuvėlės ir prabangios galerijos siūlo vietinių meistrų kūrinius. Atvykimas į *Veneciją – unikalų savo padėtimi miestą pasaulyje. Venecija – Adrijos karalienė, vienas pasaulinės kultūros stebuklų, išsidėsčiusi ant kadaise pelkėtų lagūnos salų ir salelių. Vietoj gatvių - kanalai, vietoj automobilių - gondolos ir motorinės valtys, net autobusai – irgi valtys. Kažkas yra pasakęs, kad tai ne miestas, o marmuro, vandens ir oro pasaka, fantazija ant vandens. Apžvalginė ekskursija po Veneciją: šurmuliuojanti Šv. Morkaus aikštė, bažnytinės ir politinės valdžios simbolis – puošnioji bizantinė evangelisto *Šv.  Morkaus bazilika su garsiuoju Aukso altoriumi, *varpinė, buvusios valstybės valdovų iškilioji rezidencija – Dožų rūmai, Rialto tiltas ir nuo jo atsiveriantys nuostabūs Didžiojo kanalo vaizdai, Venecijos gatvelių ir kanalų labirintai, tiltai. Laisvas laikas, kurio metu siūlome paklaidžioti siauromis gatvelėmis, pajusti jaudinančią didingo ir spindinčio viduramžių miesto atmosferą, romantiškai *paplaukioti gondolomis Venecijos kanalais.

Pasiimkime kaukę ir vykime į Šv. Morkaus aikštę Venecijoje. Šią magišką naktį visa Venecija nusidažys įvairiomis spalvomis, pasipuoš šventinėmis kaukėmis. Išmušus dvylikai, palinkėkite vieni kitiems laimės, meilės, džiaugsmo ir naujų vilčių!

Grįžimas į viešbutį. Nakvynė viešbutyje.

  

4 diena

Vėlyvi pusryčiai. Kelionė į viduramžių ir renesanso laikų atmosfera alsuojantį – Trevizą. Ekskursija po miestą: Sinjorijos aikštė ir ją supantys didikų rūmai, gotikinė Šv. Mykolo bažnyčia, Duomo aikštė, kurioje puikuojasi didinga katedra. Esant galimybei putojančio Prosecco vyno degustacija*. Išvykimas iš Trevizo. Kelionė per Italiją, Austriją, Čekiją (Slovakiją). Atvykimas į nakvynės vietą. Nakvynė viešbutyje.

5 diena

Pusryčiai. Kelionė per Čekiją (Slovakiją), Lenkiją. Naktį grįžimas į Lietuvą.

Atstumas

Kelionės metu nuvažiuojama ~ 4000 km.

Įskaičiuota į kelionės kainą:

  • Kelionė autobusu.
  • 4 nakvynės viešbučiuose su pusryčiais dviviečiuose/ dviviečiuose su pristatoma lova kambariuose
  • Kelionės vadovo paslaugos.
  • Ekskursinė programa.
  • Kelionės dokumentų sutvarkymas.

 

Neįskaičiuota į kelionės kainą:

  • Medicininių išlaidų draudimas užsienyje.
  • Kai kurių lankomų vietovių ir objektų gidų paslaugos (ne lietuvių kalba), miesto transporto bilietai, plaukimas į Veneciją, plaukimas į Venecijos Lagūnos salas, įvažiavimo mokestis į Veneciją, miesto transporto bilietai, ausinukų nuoma, miestų turistiniai mokesčiai, arbatpinigiai, pietūs, vakarienės, asmeninės ir kitos nepaminėtos išlaidos, bilietai į mokamus objektus.
  • Priemoka už vienvietį kambarį nuo 99 EUR.
  • Miestų mokesčiai – 5 EUR.
  • *MOKAMIEMS OBJEKTAMS TURĖTI: ~ 70 EUR.


Apie šalį

Venecija plyti ant 118 dumblinų Adrijos jūros lagūnos salelių. Miestas stovi ant alpinio maumedžio polių – ši mediena ypač atspari puvimui. Salas skiria 150 kanalų ir pertakų, o jungia net 400 tiltų.
Kad ir kiek kartų būtum lankęsis Venecijoje, vis negana. Šiuo miestu negali pasisotinti, jame patirtas svaigulys sukelia norą sugrįžti. Vienąkart perėjęs Šv. Morkaus aikšte, kur balandžiai turi daugiau teisų nei žmonės, pamatęs nesuskaičiuojamų miesto bažnyčių grožį, išvydęs vandeniu slystančią riestanosę gondolą, galop net ir raukydamasis nuo jos kanalų smarvės tampi priklausomas nuo Venecijos visam gyvenimui. Kiekviena gatvelė čia turi bent po vieną grakštų kuprotą tiltelį.
Jeigu atminimui nusipirksi garsiąją Venecijos kaukę (o tai neišvengiama!), žinok, kad čia ji buvo naudojama ne pasislėpti, o... lygybei palaikyti. Viduramžiais kaukės miestiečių buvo dėvimos beveik pusmetį nuo karnavalo tam, kad skirtingų luomų žmonės galėtų netrukdomi bendrauti, o kituose Europos miestuose tai buvo griežtai užginta. Venecijiečiai nepripažino vasalystės ir aršiai priešinosi jos įvedimui. Turbūt išdidumas, grimzdimas aukštai iškelta galva ir yra gražiausias šio miesto bruožas




Filtrai