Rytų ekspresas - įspūdinga pažintinė kelionė lėktuvu į Turkiją! 2021 m.

499 €
Išvykimas 2021-10-23
Atvykimas 2021-10-30
Pusryčiai ir vakarienė

Kelionės datos ir kainos:

Trukmė 7 n.
Išvykimas 2021-04-17
Atvykimas 2021-04-24
499€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2021-07-17
Atvykimas 2021-07-24
499€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2021-08-21
Atvykimas 2021-08-28
499€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2021-08-28
Atvykimas 2021-09-04
499€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2021-09-27
Atvykimas 2021-10-04
499€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2021-10-02
Atvykimas 2021-10-09
499€
arba
Pirkti
Trukmė 7 n.
Išvykimas 2021-10-23
Atvykimas 2021-10-30
499€
arba
Pirkti
Į kelionės kainą įskaičiuota:
  • Skrydis
  • Rankinis ir registruotas bagažas
  • Kelionės vadovo paslaugos
  • Pusryčiai ir vakarienės
Į kelionės kainą neįskaičiuota:
  • Draudimas
  • Kitos, nuo kelionių organizatoriaus nepriklausančios turisto išlaidos
  • Kai kurios ekskursijos

Pasiūlymo privalumai

  • Kruizas Bosforo sąsiauriu
  • Viena populiariausių kelionių
  • Daugybė istorijos paminklų iš UNESCO sąrašo
  • Įspūdžių pilnas turkiškas vakaras
  • Stambulas - dviejų žemynų miestas
  • Galimybė pratęsti savo atostogas Turkijoje

 

1. diena.
Tiesioginis skrydis į Antaliją. Pervežimas į viešbutį. Apgyvendinimas, laisvalaikis, vakarienė ir nakvynė. 

3. diena. bursa (atstumas: apie 450 km)
Pusryčiai. Išsiregistravimas. Kelionė į BURSĄ, pirmąją Osmanų imperijos sostinę, dabar - populiarų Turkijos žiemos sporto centrą. Lankymasis Žaliojoje mečetėje ir prie jos esančiame mauzoliejuje. Tai vaizdingiausia Bursos mečetė – jos pavadinimas kilo nuo jos interjerą puošiančių fajanso plytelių spalvos. Laisvalaikis miesto centre. Kelionė autobusu į viešbutį, apgyvendinimas, vakarienė, nakvynė. 

4. diena. stambulas (atstumas: apie 150 km)
Pusryčiai. Išsiregistravimas. Pervežimas į STAMBULĄ, vieną iš labiausiai intriguojančių metropolijų pasaulyje, miestą priklausanti dviem žemynams. Aplankysite: Šv. Sofijos soboras – Šventosios Išminties bažnyčia, garsiausias bizantinis statinys Stambule, laikomas vienu iš pasaulio architektūros stebuklų. Apsilankymas hipodrome. Senasis žirgų ir kinkinių bėgimo takas, šiandien gali būti vadinamas senojo Stambulo širdimi. Dėl kitų traukos objektų artumo, ši vieta sutraukia daug turistų. Mėlynoji mečetė - gražiausia ir žinomiausia Stambulo mečetė su 6 minaretais ir sienomis, padengtomis 20 tūkst. mėlyno fajanso plytelių. Apsilankymas didžiausioje pasaulyje dengtoje prekyvietėje – Didžiajame turguje, kurio plotas užima 45 tūkst. m² jame galima įsigyti beveik viską. Plaukiojimas laivu Bosforo sąsiauriu. Tai geriausias būdas atsipalaiduoti ir pažinti pakrantę. Sąsiauris jungiantis Rytus su Vakarais, šiandien nėra praradęs savo strateginės svarbos, o praeityje buvo vienas svarbiausių jūrinių maršrutų pasaulyje. Kelionė autobusu į viešbutį, apgyvendinimas, vakarienė. Pasirinktinai (už papildomą mokestį vietoje): "Stambulas naktį" – vakarinis pasivaikščiojimas po miestą. Tai puiki proga pamatyti, kaip miestas gyvena naktį. Grįžimas į viešbutį, vakarienė, nakvynė. 

5. diena. stambulas – ankara (atstumas: apie 450 km)
Pusryčiai. Išsiregistravimas. Apsilankymas Topkapi rūmuose – įspūdinga sultono gyvenamoji vieta ir administracinis centras daugiau kaip 380 metų. Kelionė autobusu į ANKARĄ, Turkijos sostinę. Apsilankymas Ataturko mauzoliejuje – skirtame šiuolaikinės Turkijos valstybės steigėjui. Ankara anksčiau buvo žinoma dėl veislinės gyvulinkystės bei kriaušių ir vynuogių plantacijų. Dabar miestas yra svarbus šalies prekybos ir pramonės centras, o miesto teritorijoje gausu archeologinių objektų. Kelionė autobusu į viešbutį, apgyvendinimas. Pasirinktinai (už papildomą mokestį vietoje): "Hamamas" – lankymasis turkiškoje pirtyje. Grįžimas į viešbutį, vakarienė, nakvynė. 

6. diena. kapadokija (atstumas: apie 300 km)
Pusryčiai. Išsiregistravimas. Kelionė į KAPADOKIJĄ, garsėjančią mėnulio kraštovaizdžiu, požeminiais miestais ir uolose išskobtomis šventovėmis. Apsilankymas Gioremo skansene - muziejuje po atviru dangumi, didžiausiame ir įdomiausiame vulkaniniame tufe iškaltų šventovių, dekoruotų nuostabiomis freskomis, kurių dauguma nutapytos XI a., komplekse; sustojimas ant Uchisaro kalno, iš kur atsiveria panoraminis vaizdas į Kapadokiją. Pervežimas į viešbutį ir apgyvendinimas. Vakare "Turkiška naktis" - organizuojama viename iš Kapadokijos urvų. Ši programa siūlo meninę programą, alkoholinius ir nealkoholinius gėrimus. Grįžimas į viešbutį, nakvynė. 

7. diena. kapadokija – konija – antalija (atstumas: apie 520 km)
Pusryčiai. Pasirinktinai (už papildomą mokestį vietoje): skrydis balionu virš Kapadokijos. Unikali proga pasigrožėti nuostabiu kraštovaizdžiu iš viršaus. Išsiregistravimas iš viešbučio ir kelionė į KONIJĄ, vieną iš religingiausių ir konservatyviausių Turkijos regionų. Būtent čia susikūrė "besisukančių dervišų" ordinas. Ordino narių skiriamasis bruožas yra gebėjimas medituoti judesyje. Apsilankymas Mevlianos - ordino įkūrėjo – muziejuje. Muziejuje yra daugiau kaip 30000 rankraščių, atmenančių dar vienuolyno bibliotekos laikus, taip pat kilimų ir patiesalų iš XIII-XVIII a. Kelionė autobusu į viešbutį, apgyvendinimas, vakarienė, nakvynė. 

8. diena.
Pusryčiai. Išsiregistravimas iš viešbučio. Laisvalaikis (priklausomai nuo atgalinio skrydžio laiko), vykimas į oro uostą ir skrydis į Lietuvą. Asmenys, tęsiantys kelionę savaitiniu poilsiu: pusryčiai, išsiregistravimas, pervežimas į pasirinktą viešbutį.

Paslaugos:
7 nakvynės 3*** viešbučiuose miestuose ar miestų apylinkėse: 2 Antalijoje, 1 Pamukalėje, 1 Bursoje, 1 Stambule, 1 Ankaroje, 1 Urgup; 2-čiai numeriai (galima 1 papildoma lova) su vonia, oro kondicionavimu • maitinimas: 7 pusryčiai, 6 vakarienės • skrydis • kelionė autobusu • gido priežiūra.

Pastabos:
Privalomi mokėjimai vietoje: įėjimo bilietai į lankomus objektus, kruizas Bosforo sąsiauriu, "Turkiška naktis", įėjimo bilietai į lankomus objektus: apie 160 EUR (vaikams iki 12 metų taikoma 50% nuolaida), arbatpinigiai: apie 20 EUR/asm.Vizos: Lietuvos piliečiams, vykstantiems turistiniais tikslais į Turkiją, viza nereikalinga. Įvažiuojančiojo į šalį asmens pasas turi galioti ne trumpiau kaip 6 mėnesius, skaičiuojant nuo kelionės pabaigos.Papildomai pasirenkami mokesčiai: Stambulas naktį: apie 25 EUR (pageidautinas minimalus dalyvių skaičius - 15), skrydis oro balionu virš Kapadokijos: apie 200 EUR, besisukančių dervišų pasirodymas: apie 19 EUR. Minimalus dalyvių skaičius - 5, apsilankymas hamame: apie 30 EUR.Kurban Bairam šventės metu kai kurie muziejai ir mečetės yra uždaryti turistams.Privalomi ir papildomi mokesčiai tik grynaisiais.Gali keistis kelionės programa, objektų lankymo tvarka, mokamų objektų skaičius ar kainos.


Apie šalį




Filtrai